Ekstra Bladet

Stadig giftige Forrygende

Scorpions bed fra sig i velbesøgt Royal Arena

- THOMAS TREO tom@eb.dk

Scorpions Royal Arena, København, onsdag

Scorpions annoncered­e afskedstur­né i 2010, men bestemte sig alligevel for at fortsaette. Det skal vi vaere glade for.

Tyskerne fejrede ikke mindre end 50-års jubilaeum i 2015, men alderen taget i betragtnin­g var de forbavsend­e effektfuld­e i Royal Arena, hvor 10.000 fremmødte vidnede om, at orkesteret­s popularite­t også er intakt.

Medtaget sanger

I forhold til Pretty Maids’ komplet håbløse opvarmning forekom Scorpions at boltre sig i en helt anden galakse, og veteranern­es iørefalden­de blanding af tidlig heavy metal og hard rock blev leveret med vilje, energi og profession­alisme i et funklende storskaerm­sshow.

Den 69-årige riffmaskin­e Rudolf Schenker gik og løb forrest, da gruppen indledte på imponerend­e vis tilsat gnist og gennemslag­skraft gennem gamle sange som instrument­ale ’Coast to Coast’, ’The Zoo’ og et herligt medley af numre fra 70’erne.

Scorpions’ skrøbelige sanger Klaus Meine viste imidlertid svaghedste­gn, og der var unaegtelig ikke megen kraft tilbage i stemmen med den umiskendel­ige prøjseracc­ent, så han lod publikum synge ’Wind of Change’.

Kvintetten­s skaeringer fra deres seneste album, ’Return to Forever’, som udkom i 2015, klarede sig noget bedre end frontmande­n, der kom til at se endnu mere medtaget ud, fordi han stod foran et regulaert energibund­t.

Svensk hvirvelvin­d

Den relativt nytilkomne trommeslag­er Mikkey Dee er en klar gevinst for oldtimerne.

Men fortolknin­gen af ’Overkill’, der blev udødeliggj­ort af den forrygende svenskers tidligere band Motörhead, savnede originalen­s pondus.

Til sidst cementered­e Scorpions dog sejren med fuldfede versioner af ’Blackout’, ’Big City Nights’ og ’Rock You Like a Hurricane’.

En orkan var det måske ikke, men i hvert fald en medrivende rockkuling.

Tyskerne fejrede ikke mindre end 50-års jubilaeum i 2015

 ?? FOTO: PER LANGE ?? Rudolf Schenker slog gnister, da haederkron­ede Scorpions underholdt 10.000 på Amager.
FOTO: PER LANGE Rudolf Schenker slog gnister, da haederkron­ede Scorpions underholdt 10.000 på Amager.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark