Ekstra Bladet

UPS! Sviptur blev dobbelt så dyr

Prins Henriks traditions­rige bukkejagt kostede de danske skatteyder­e dobbelte så meget som først antaget

- JULIE KRAGH jukr@eb.dk

I midten af maj staevnede prins Henrik og hans følge af naere, jagtglade venner ud fra Amalienbor­g og satte kursen mod Bornholm og den årlige bukkejagt.

Det er en mangeårig tradition for venneflokk­en, der ud over den 83-årige prins består af blandt andre rigmaenden­e Christian Kjaer og den nu afdøde Peter Zobel.

Prisen for den traditions­rige tur, der varede fra mandag aften til torsdag morgen – og som vanen tro ikke optraeder i kongehuset­s officielle kalender – var ifølge Forsvaret 634.000 kr.

Det viste en aktindsigt, som Ekstra Bladet havde søgt i Forsvarets udgifter til kongehuset i juni.

Vellidt på solskinsøe­n

Forsvaret understreg­ede dog, at en del af beløbet drejer sig om faste udgifter til det 85 år gamle skib, som det ville have haft, også selv om den bornholmsk­e sviptur ikke var blevet gennemført. Prins Henriks jagtselska­b fik nedlagt en enkelt ungbuk på turen til Bornholm.

Men nu viser det sig, at det kongelige besøg på klippeøen blev mere end dobbelt så dyrt.

Prisen for den to en halv dage lange tur blev nemlig 1.362.231 kr. – altså mere end 728.000 kr. mere. Det oplyser Vaernsfael­les Forsvarsko­mmando i en mail til Ekstra Bladet. Fejlen skyldes, at man har anvendt et forkert antal sejldøgn i forbindels­e med beregninge­n af omkostning­erne til sejladsen.

Prins Henrik og hans følge er kommet på Bornholm gennem mange år, og den nu pensionere­de prins er meget afholdt på solskinsøe­n. I 2014 fik han sågar en vej opkaldt efter sig ved slagteriet Hallegaard i Østermarie.

 ?? FOTO: MORTEN BRANDBORG ?? Vild regnefejl
FOTO: MORTEN BRANDBORG Vild regnefejl
 ?? FOTO: /RITZAU/STINE BIDSTRUP ?? Prins Henrik afslørede ’sit’ vejskilt i 2014.
FOTO: /RITZAU/STINE BIDSTRUP Prins Henrik afslørede ’sit’ vejskilt i 2014.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark