Ekstra Bladet

PÅ NIPPET TIL SENSATIONE­LT COMEBACK

Robert Kubica testede to dage for Williams i Abu Dhabi uden fysiske problemer

- JONAS HÜTTEL hut@eb.dk

Comeback til Robert Kubica i Formel 1 vil vaere intet mindre end sensatione­lt. For almindelig­e store talenter er en anden chance i motorsport­ens fineste klasse yderst sjaelden.

Den 32-årige polak var døden naer i 2011, og hans højre arm er stadig handicappe­t af rallyulykk­en.

Ikke desto mindre er han manges favorit til at sidde i en Williams i 2018 som teamkammer­at til rigmandssø­nnen Lance Stroll.

Glimrende test

Under den netop overståede Pirelli-daektest i Abu Dhabi fik Kubica tid i Williams-raceren kørt test i aeldre F1-racere for både Renault og Williams har han kun prøvet kraefter med den nye generation biler til en test i Ungarn for Renault.

Tilsynelad­ende glimrende.

På sidste dag var Robert Kubica hurtigere end Sergej Sirotkin, som også kørte bilen onsdag, men polakken var på blødere daektype end russeren.

Williams’ tekniske chef Paddy Lowe naegtede efterfølge­nde at tale om Kubicas fart, fordi testtider ikke giver et retvisende billede.

– Det er et virkelig komplicere­t emne, performanc­e og fart, så laeser man tidstavlen, har ikke engang selv analyseret dem, sagde Lowe efter testen ifølge Autosport.

Fysisk var der ingen problemer.

– Vi ønskede at se Robert, fordi han ikke havde kørt de nuvaerende biler og nye daek, så selvfølgel­ig var det interessan­t at se, hvordan han klarede det. Ingen problemer. Han har det helt fint. God kørsel, ingen klager, ingen problemer. Alt gik godt, siger Lowe.

Hård traening

Polakken er i sit livs form og har traenet hårdt mod det usandsynli­ge comeback. Men hans fysik saetter stadig nogle begraensni­nger, og både

Nogle begraensni­nger

– Nogen siger, at jeg kører med én hånd. Jeg kører ikke med én hånd, det er umuligt i Formel 1. Men jeg har nogle begraensni­nger, så på en måde har min krop kompensere­t for det. Det er ikke usandt, siger Kubica ifølge Autosport.

Han er favorit til saedet foran Sergej Sirotkin, Daniil Kvyat og Paul di Resta, men den langstrakt­e beslutning­sproces understreg­er også, at polakken ikke er på samme niveau som før sin ulykke.

Williams forventes at traeffe en beslutning før jul.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark