Ekstra Bladet

VI KAN SLÅ ALLE HOLD – Skal Mulle igen vaere baenkevarm­er?

Klavs Bruun Jørgensen går optimistis­k ind til sin anden VM-slutrunde

-

OLDENBURG (Ekstra Bladet): Så er det dagen før dagen. Lørdag aften venter Montenegro de danske kvinder i EWE Arena i den tyske by, Oldenburg, som rummer 160.000 indbyggere. Det bliver dermed startskudd­et til den anden VM-slutrunde med Klavs Bruun Jørgensen i spidsen for det danske landshold.

Ekstra Bladet har spurgt ham om, hvad han har laert af de to seneste år, og om hvor langt han tror, han kan bringe holdet ved VM:

– Jeg har laert at holde fast i det, jeg tror på. Det synes jeg, at jeg har evnet, og det er jeg glad for og stolt af.

– Den fokus jeg har haft på fysisk traening, som nogle naermest har gjort grin af og har kaldt for et korstog, har jeg hele tiden ment var vigtig. Og jeg kan også se, at det hjaelper.

God grundform

Der er så mange eksempler på, at de bliver bedre og mere stabile. En ting er, at du kan spille rigtig gode kampe, men hvis du skal spille rigtig mange gode kampe, skal du vaere i den bedste version af dig selv. De er også i grundlaegg­ende god form. Det har de også vaeret før. Nu er de bare i endnu bedre form.

– Men jeg bliver aldrig tilfreds. Jeg kan godt vaere glad for nogle ting, men jeg tror altid på, at vi kan gøre det bedre. Selv om vi en eller anden dag står med en guldmedalj­e, tror jeg stadig på forbedring. Vi er gået fra, at vi måske havde syv-otte spillere, der skulle sidde og cykle i opvarmning­en, til at alle traener hver gang.

Det kunne vi ikke i starten. Det er stensikker­t en af forklaring­erne på, at det gik bedre til EM. Vi havde en trup, som kunne traene hver evig eneste gang uden problemer. Det kunne vi ikke op til VM for to år siden.

Fremhaever Stine

– Stine Jørgensen er et fremragend­e eksempel – uden at jeg skal komme ind på hendes seneste test – for det må vi ikke – medmindre hun selv giver lov, men den var rigtig god. Man kan også se det på den måde, hun spiller på i Odense nu. Hun er en dominerend­e spiller, og hun er blevet endnu mere klar og tydelig i sin måde at spille på. Også på landsholde­t.

– Teknisk er vi måske bedre end de fleste lande. Der er så mange kvaliteter i dansk håndbold i forhold til måden at taenke på. Det gaelder sammenhold. Det er vi bedre til i forhold til mange andre lande. Men hvis vi ikke har fysikken til at stå kampene igennem, så nytter det ikke ret meget. Det kan vi også se på herrehåndb­olden, hvor Frankrig har en ekstrem fysik.

Både Line Haugsted og Stine Jørgensen er i rigtig godt form. Jeg håber, de kan holde til at spille rigtig meget

Jeg tager ikke Kristina Kristianse­n med, for at hun skal sidde på baenken hele tiden

Jeg vil gerne have, at vi på et tidspunkt ser på det danske damelandsh­old og siger, at vi er de staerkeste i verden. Det gør det nemmere i forhold til størstedel­en af de hold, vi kommer til at møde. Så vil vi kunne matche Norge, Holland og Frankrig og slå alle de andre uden problemer hver gang. Fordi man bare har et overskud. Vi bevaeger os taettere og taettere på, og det kunne vi også se i kvalifikat­ionskampen­e mod Slovenien og Island.

– Du er uden Anne Mette Hansen i venstre side af angrebet. Hvordan løser du det?

Både Line Haugsted og Stine Jørgensen er i rigtig godt form. Jeg håber, de kan holde til at spille rigtig meget. Men havde Anne Mette vaeret der, havde det givet ro i forhold til bredden både forsvarsog angrebsmae­ssigt. Og så må vi se, hvor taet Kristina Jørgensen er på at kunne gå ind i sådan nogle kampe. Hun daekker rigtig godt op for Viborg, og det er toppen af poppen i Danmark. Hun er en meget uimponeret pige, og mit udgangspun­kt er, at vi skal bruge så meget af truppen som overhovede­t muligt

– Men jeg kunne se under EM, at når vi skiftede for me-

get ud, så aendrede billedet sig. Det så vi også i vores kvalifikat­ionskamp mod Slovenien. I det øjeblik vi skifter meget ud, så er der en lille niveaufors­kel. Det skal man have respekt for, og det kan komme til at koste lidt ekstra kraefter for dem, der baerer meget.

Arbejder med angrebet

– Nu skal der isaer arbejdes med angrebsspi­llet. Det er nok mere udbredt for damelandsh­oldet end for herrelands­holdet, men vi har svaerere ved at lave mål. Vi har bare ikke en Mikkel Hansen, der kan hoppe op og lave mål ud af ingenting. Vi skal konstruere os til dem.

– Jeg tager ikke Kristina Kristianse­n med, for at hun skal sidde på baenken hele tiden. Jeg vil gerne bruge hende. Men det skal give mening. Ved EM var det bare sådan, at Stine Jørgensen og Lotte Grigel løste deres opgaver. Det betød, at Kristina kom i klemme.

– Nu kommer Stine Jørgensen også til at spille en del som venstre back, og det kan sagtens åbne for, at Kristina kommer til at spille noget mere. Men det er ikke noget, jeg har lagt mig fast på.

Forventnin­gerne

– Hvad er forventnin­gerne efter 4. pladsen ved EM i Sverige?

– Hvis vi rammer dagen, og det kraever at mange spillere gør det, så tror jeg på, at vi kan slå stort set alle hold. Også Norge, med respekt for at de har et fuldstaend­ig fantastisk hold

Når jeg ser på de kvaliteter, – vores eget hold har vist, ikke mindst forsvarsma­essigt, så tror jeg, vi kan vinde. Men jeg ved også, at hvis vi ikke rammer det hele i en 1/8finale, så kan vi stå med håret i postkassen. Vi kommer til at møde et formentlig­t glimrende hold i 1/8-finalen. Men får vi en første- eller andenplads i vores pulje, ser det forhåbentl­igt fornuftigt ud.

– Men jeg har det også sådan, at Holland, som jeg betragter som vaerende det staerkeste hold i anden pulje, tror jeg også på, vi kan slå. Men det kraever, at vi rammer dagen.

– Vi kan gå hele vejen, men vi kan også ryge ud i en 1/8finale og i en kvartfinal­e. For der er rigtig mange gode hold. Vejen fra en tiendeplad­s til en semifinale er ikke saerlig lang.

– Hvorfor må spillerne kun tale håndbold ved slutrunden?

– Når vi kommer uden for hotellet, så fylder håndbolden lidt mere i hovedet og der vil jeg bare have, at så koncentrer­er vi os om håndbold. Jeg har ikke noget imod de bløde historier. Sådan skal det ikke forstås. Jeg ved godt, de er vigtige, og de kan vaere hyggelige. Nogle gange laeser jeg dem også selv og sidder og smiler lidt.

Skal kun taenke håndbold

– Når vi er til en slutrunde, klaeder det holdet at koncentrer­e sig om håndbold. Tanken om at de bliver skudt i skoene, at de koncentrer­er sig om alt muligt andet, den gider jeg ikke have haengende over hovedet. Pigerne synes, det er rigtig rart, at vi gør det på den her måde. De

hvad de skal forholde ved, sig til, siger Klavs Bruun.

Vi kan gå hele vejen, men vi kan også ryge ud i en 1/8-finale og i en kvartfinal­e

 ??  ??
 ??  ?? Klavs Bruun Jørgensen er klar til at arbejde målbevidst med angrebsspi­llet.
Klavs Bruun Jørgensen er klar til at arbejde målbevidst med angrebsspi­llet.
 ??  ?? Fokus på fysikken
– Den fokus, jeg har haft på fysisk traening, som nogle naermest har gjort grin med og har kaldt for et korstog, har jeg hele tiden ment var vigtig.
Fokus på fysikken – Den fokus, jeg har haft på fysisk traening, som nogle naermest har gjort grin med og har kaldt for et korstog, har jeg hele tiden ment var vigtig.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark