Ekstra Bladet

Den nye assistent

-

Ved slutrunden i Tyskland bliver der debut til forsvarssp­ecialisten Lars Jørgensen som assistent på det danske landshold. Han afløser Søren Herskind, som Klavs Bruun naermest er vokset op med i Virum.

Men springet fra Herskind til Lars Jørgensen ser landstraen­eren ikke som noget problem.

– Jeg har spillet med Lars og arbejdet sammen med ham i AG København og set hvordan han kunne laere fra sig. Det er vigtigt som assistent at kunne komme med inputs og vaere med til at finjustere. Det vidste jeg, han kunne, og så er han et af de mest omgaengeli­ge mennesker jeg kender. Jeg har aldrig hørt nogen snakke ondt om Lars. Han er meget vellidt. Respekten er der også fra starten. Alle pigerne er udmaerket klar over, hvad han har praesteret gennem sin karriere.

– Er I også enige om, hvordan der skal daekkes op?

– Ja, det er vi. Det er nemmere at vaere for offensiv fra starten, så kan vi altid traekke os lidt tilbage for at finde den højde, der passer os bedst. Jeg naegter bare at stå helt nede på seks meter. Den tror jeg bare ikke på. Når hold står helt dernede, så taber de. Når der er meget mere dynamik i forsvaret, som vi gerne vil have det, er chancerne for at vinde meget større. Den er Lars fuldstaend­ig med på. Da han så hvor bevaegelig­e spillere vi har, isaer vores midterblok med Stine Bodholt og Line Haugsted, var han fuldstaend­ig solgt. For de er bare ekstremt dygtige til det forsvar, og det skal vi drage nytte af.

Det er vigtigt som assistent at kunne komme med inputs og vaere med til at finjustere

 ?? FOTO: /RITZAU/FOTO: RENÉ SCHÜTZE ?? Ved VM bliver der debut til forsvarssp­ecialisten Lars Jørgensen som assistent på landsholde­t.
FOTO: /RITZAU/FOTO: RENÉ SCHÜTZE Ved VM bliver der debut til forsvarssp­ecialisten Lars Jørgensen som assistent på landsholde­t.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark