Ekstra Bladet

I knibe McGregor truet på livet

Irsk kriminal-journalist haevder, at Conor McGregor afkraeves dummebøder i millionkla­ssen af mafiaen

- JIMMI WILLEMOES JENSEN

Et relativt uskyldigt pubslagsmå­l kan muligvis få voldsomme konsekvens­er for Conor McGregor.

Den irske MMA-stjerne (Kampsporte­n Mixed Martial Arts) var i søndags involveret i et slagsmål i pubben The Black Forge i den forstad til Dublin, hvor han er vokset op. Et øjenvidne beretter, at McGregor ikke just optrådte som en gentleman, da han startede et slagsmål med en anden mand. To andre trådte til, og også de fik nogen på hovedet.

Problemet er, at han kan have lagt sig ud med de forkerte.

For en af maendene, der lagde sig imellem, er enten i naer familie med eller er rent faktisk Graham ’The Wig’ Whelan, der er et højtståend­e medlem af Kinahan-kartellet. En af to store irske mafia-karteller, der i et par år har ligget i åben krig.

Jaget vildt

Conor McGregor, der her bryster sig før kampen mod Floyd Mayweather (tv.), skal angiveligt vaere blevet jagtbytte for den irske mafia. Det er folk, man ifølge den velinforme­rede og respektere­de irske kriminal-jornalist Paul Williams ikke skal laegge sig ud med. I en kommentar i den irske avis Independen­t skriver han i hvert fald, at hans kilder fortaeller ham, at McGregor er jaget vildt og i alvorlig fare.

– Uden selv at vaere ude om det, ser det ud til, at han tilfaeldig­vis har krydset klinger med medlemmer af Kinahan-kartellet, der omfatter mennesker, der er vant til at draebe – en af dem har mindst tre mord på samvittigh­eden i sin dystre karriere.

– Offentligh­eden skal huske på, at disse mennesker er psykopatis­ke skurke, der ikke har nogen graenser. Hvis du skader dem, vil de enten slå dig ihjel, skade dig alvorligt, eller også vil de simpelthen lade dig og din familie leve i evig frygt, skriver Paul Williams, og han uddyber i sit eget tv-show, Newstalk Breakfast:

– Conor McGregor er potentielt i meget, meget alvorlig fare.

– Han har – tilfaeldig­t eller ej – krydset klinger med meget, meget tunge drenge, eller med nogle der er i familie med nogle meget, meget tunge drenge, der kan vaere en meget alvorlig trussel mod hans sikkerhed – og potentielt hans liv.

– Disse fyre er ligeglade med, hvem Conor McGregor er, hvad han står for, eller hvor magtfuld han er. De vil traekke ham med ned i sølet, siger Paul Williams.

En gang nonsens

Conor McGregor er potentielt i meget, meget alvorlig fare Som jeg ser det, er 95 procent af hele denne historie det rene nonsens

Rygtet i Irland går, at Kinahan-familien har forlangt 900.000 euro (6,7 millioner kroner) fra McGregor i dummebøde for hans gerninger. Umiddelbar­t er det intet problem at betale for McGregor, der alene for sin boksekamp mod Floyd Mayweather ifølge eget udsagn tjente 120 millioner pund (en milliard kroner).

Det og hele historien om, at Conor McGregor og hans familie er i fare, afviser MMA-stjernens far Tony McGregor over for Irish Mirror:

– Som jeg ser det, er 95 procent af hele denne historie det rene nonsens, og de sidste fem procent er staerkt overdrevet.

– Det er en fjer, der er blevet til fem høns, og det er ved at blive lidt for morsomt. Vi har intet at frygte overhovede­t. Der er ingen efter os for noget som helst.

– Vi er en lovlydig familie, og vi vil forblive en lovlydig familie, siger Tony McGregor.

Burde forlade landet

Ifølge Paul Williams burde Conor McGregor forlade landet for sin egen sikkerheds skyld, men noget tyder på, at Conor McGregor enten ikke har taenkt sig at flygte, eller også at han rent faktisk ikke har noget at frygte.

I hvert fald er han stadig i Dublin. Det fremgik med al ønskelig tydelighed i går, hvor han troppede op i retten for at modtage dom for en fartbøde, han ikke har betalt.

Ifølge Irish Sun mødte McGregor op, fortalte at han havde forsøgt at betale den oprindelig­e bøde på 80 euro (600 kroner) og acceptered­e at betale en ny bøde på 400 euro (knap 3000 kroner).

 ?? FOTO: AP ??
FOTO: AP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark