Ekstra Bladet

KHADER ALENE

De konservati­ves Naser Khader får ingen hjaelp fra vennerne, efter at han sendte en omstridt besked om modelfotos og løgne til en kvindelig imam

- KRISTIAN BRÅRUD LARSEN SOFIE NEPPER-CHRISTENSE­N kbl@eb.dk; sen@eb.dk

En privat besked til en kvindelig imam får nu vennerne til at tage afstand fra Naser Khader eller kigge den anden vej.

Den konservati­ve integratio­nsog retsordfør­er kunne ellers godt have brug for rygdaeknin­g. Imamen Sherin Khankan beskylder nemlig Naser Khader for at true med at offentligg­øre ’private billeder’ af hende fra hun ’datede’ ham for 18 år siden.

Khader skriver blandt andet i beskeden fra 16. november, at han har et modelfoto af imamen. Han beder hende om at stoppe med at lyve om, at han har friet til hende.

Hvis Khaders kollega i Dansk Folkeparti – retsordfør­er Peter Kofod – fik en sådan slags besked, så ville han blive ’rystet’.

Han skal ikke skrive sådan noget. Der er ikke nogen, som skal vaere bange for at ytre sig i den offentlige debat

– Jeg tager afstand fra Naser Khaders ageren i den her sag. Han skal ikke skrive sådan noget. Der er ikke nogen, som skal vaere bange for at ytre sig i den offentlige debat, siger Kofod, der laeser beskeden som en ’trussel’.

Også de konservati­ves regeringsk­ollegaer i Liberal Alliance vender Naser Khader ryggen.

– Uanset hvem man er – folkevalgt eller almindelig borger – skal man holde sig på den rigtige side af loven og af god opførsel. Og jeg synes ikke, det her ser godt ud, siger LA's politiske ordfører Christina Egelund til Berlingske.

Espersen dukker sig

Khader har siden september rejst en raekke anklager mod Khankan, som er leder af foreningen Exitcirkle­n, der arbejder med psykisk vold mod kvinder og aeresrelat­erede konflikter.

Sammen med Martin Henriksen (DF) og Marcus Knuth (V) har Naser Khader forsøgt at stoppe en bevilling på 680.000 kr. til foreningen.

I en faelles mail har de tre beskyldt Khankan for at forsvare stening og piskeslag som straf for utroskab. Beskyldnin­ger, hun har afvist, og hendes advokat er ved at udfaerdige en staevning mod de tre for injurier.

For knap to måneder siden forsvarede DF’s naestforma­nd, Søren Espersen, sin ’ven’ Naser Khader.

– Vi stoler fuldt og fast på Naser Khader, som jeg har kendt i 20 år som en aerlig og god mand, sagde Søren Espersen i DR-programmet ’Vi ses hos Clement’.

Nu vil han ikke gå ind i sagen, oplyser han til Ekstra Bladet.

En forsmået bejler

Beskeden fra Khader til imamen kom dagen efter et interview med Radio24syv, hvor Sherin Khankan fortalte, at hun tidligere har afvist Naser Khaders tilnaermel­ser til et privat forhold mellem de to.

– Hvis han har naeret staerke følelser for mig, så er det et faktum, at jeg har afvist dem, sagde Sherin Khankan.

Den udlaegning gør Khader til en 'forsmået bejler' ifølge ham selv, der kun vil lukke for pengene til Exitcirkle­n for at få 'privat haevn'.

Derfor mener Naser Khader, at hans besked til den kvindelige imam skal ses som en form for dokumentat­ion for deres forhold og dermed et bevis for imamens løgn.

Ekstra Bladets politiske kommentato­r, Hans Engell, vurderer, at sagen er alvorlig for Khader.

– Det er en rigtig ubehagelig sag, fordi det er sjaeldent, at politikere blander personlige forhold ind i de sager, de kører i Folketinge­t.

Det får dog først politiske konsekvens­er, hvis han bliver dømt, vurderer Engell.

 ??  ?? Stridens kerne. Khaders besked til den kvindelige imam, som han selv har lagt på Facebook.
Stridens kerne. Khaders besked til den kvindelige imam, som han selv har lagt på Facebook.
 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? – Hvis han har naeret staerke følelser for mig, så er det et faktum, at jeg har afvist dem, sagde Sherin Khankan i radioudsen­delsen.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN – Hvis han har naeret staerke følelser for mig, så er det et faktum, at jeg har afvist dem, sagde Sherin Khankan i radioudsen­delsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark