Ekstra Bladet

Send dem i faengsel

-

Hverken trafiksels­kaberne eller Udlaending­estyrelsen har et bud på, hvordan man får reduceret antallet af asylsøgere, som får udstedt kontrolafg­ifter. Alle steder peges der på, at der skal findes en politisk løsning på problemet.

Dansk Folkeparti­s udlaending­eordfører, Martin Henriksen, mener, at trafiksels­kaberne bør skrue bissen på over for de udlaending­e, som helt uden konsekvens kører gratis i bus og tog.

– Jeg mener jo, at de skal saettes af på naeste togstation. Man må tage konflikter­ne i toget. Eskalerer det, må man tilkalde politiet.

– Når en asylsøger får en bøde og ikke betaler, så må han sidde den af.

– Det vil vaere fint, hvis det var sådan, at får man en bøde to gange, så koster det en uge som frihedsber­øvet. Og for min skyld behøver han slet ikke komme forbi en dommer, fastslår Martin Henriksen.

Rystende tal

Udlaending­eordfører Dan Jørgensen (S) er rystet over de mange kontrolafg­ifter.

– Det er helt uacceptabe­lt. Det går simpelt hen ikke, at der skal bruges så mange ressourcer på det her spørgsmål. Der skal en anderledes konsekvent tilgang til det her problem. Asylsøgere skal vide, at de skal overholde landets love, når de kommer hertil, fastslår han.

Dan Jørgensen vil nu have både udlaending­eminister Inger Støjberg (V) og transportm­inister Ole Birk Olesen (LA) til at forholde sig til problemet og komme med konkrete løsningsfo­rslag.

– De har jo begge ansvar her. Nu tvinger vi dem til at forholde sig til det over for Folketinge­t.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark