Ekstra Bladet

JEG ER LYKKELIG

Kristina Kristianse­n er den, der har vaeret med laengst, og den, der måske får mindst spilletid – alligevel jubler hun over bare at vaere med til sin ottende slutrunde. Her fortaeller hun om musik, ritualer og sin kaereste

- Jan Kjeldtoft toft@eb.dk Lars Poulsen foto@eb.dk

OLDENBURG (Ekstra Bladet): Det er altid, når hal-speakeren når til nummer 21, at taget letter. Kristina Kristianse­n! Eller bare Mulle. Hun er ikke den, der har deltaget i flest slutrunder, men den i truppen, der var med tidligst – i 2009 til VM i Kina.

– Jeg var ikke med til EM 2010 på hjemmebane og OL i 2012. Hvorfor? Aner det ikke, siger hun og ryster på hovedet. Det er historie.

Nu er hun efter ni måneder i kummefryse­ren og sølle 11 minutters spilletid under EM sidste år i Sverige tilbage – på et yderligt tillaegsma­ndat. Men jublende glad!

– Jamen, sidste år var jo helt vildt. Jeg troede ikke, jeg kunne blive et lykkeligt menneske, men det kunne jeg knageme ved at vinde det danske mesterskab. Det var en kaempe oplevelse, og jeg er SÅ glad for, at jeg har prøvet det.

– Du har da også vundet Europa Cup med TTH Holstebro!

– Ja, og jeg har vundet EMog VM med ungdomslan­dsholdet. Jeg har vundet rigtigt mange ting, men det her var det største som voksen kvinde, hvis man kan kalde det sådan. Når man vinder guld i så god en liga som den danske, så er det bare vildt fedt.

– Så det var en meget stor drøm, der gik i opfyldelse?

– Det var kaempestor­t, og hvem siger, man kommer til at vinde guld igen?

– Og så var du på scenen i Nykøbing – spritstiv – og sjov …

– Det blev bare min tur, og jeg var lidt stiv på det tidspunkt. Hvis du ikke er det, når du lige har vundet DMguld, så ved jeg ikke, hvornår man skal vaere fuld.

– Og giver store oplevelser i CL …

– Nemlig. Jeg har tidligere prøvet at spille kval, og det gik rigtigt dårligt. Vi har nydt det, og nu går vi oven i købet videre med fire point. Det er en ny drøm. – Er det stadig vaek lige sjovt

at vaere dig på landsholde­t?

– Ja, det er det. Der er aldrig to mesterskab­er, som er ens. Man er i forskellig­e lande, der er kortere eller laengere vaek med alt, eksempelvi­s mad.

– Nu skal du have noget kraut …

– Ja, og currywurst og schnitzel … Nej, man glaeder sig altid sindssygt meget.

– Du har haft masser af muligheder for at rejse udenlands. Hvorfor ikke?

– Jeg var jo otte år i Holstebro,

hvor jeg havde det sindssygt godt, så jeg kunne i ikke se nogen grund til at rejse. – For pengenes skyld!

– Jamen, det er jo det. Men så kom tilbuddet fra Nykøbing, og jeg kunne rejse hjem til min familie. Det betyder meget for mig, faktisk mere og mere med alderen, og jeg har savnet dem. Som du siger, kan man tjene lidt flere penge i udlandet, men der er også mange ting, man går glip af. For mig er det en oplevelse at vaere hjemme. Jeg er lykkelig, det betyder mest for mig.

– Og folk elsker jo dig helt vildt. Det betyder vel også noget?

– Jo. Jeg kan godt li’ at snakke med folk, give mig tid og hygge mig med dem. Det ligger meget naturligt til mig.

– Du har lige forlaenget med NFH til 2022 – du skal vel strengt taget ikke andre steder hen så?

– Jeg håber da, jeg spiller videre, selv om jeg er 32. Nu har jeg fire år sikret, og det er så dejligt at vide. Min familie og kaereste er der. Min hund, jeg kan li det. – Nu siger du kaereste …

– Hun er ikke hemmelig, men I kender hende ikke, haha. – Hun spiller altså ikke håndbold? – Nej. – Men I bor sammen? – Nej. Men hun bor taet på. – Har du nogen forbillede­r?

– Som barn havde jeg jo Heidi Astrup, Anja Andersen og Camilla. Det var dem, der gjorde de sjove og anderledes ting, og det er jo sådan, jeg ligesom selv er blevet.

Som du siger, kan man tjene lidt flere penge i udlandet, men der er også mange ting, man går glip af

Det er sjovt nogle gange at taenke ud af boksen, det er fedt. Man kan skyde bag om ryggen, hvis holdet fører stort. Det er selvfølgel­ig ikke så fedt, hvis man braender.

– Hvilken idraetsgre­n ville du dyrke, hvis du var individuel sportskvin­de?

– Skak! Nej, nej, nej … Jeg har nok altid kun drømt om håndbold og fodbold. Jeg er et meget socialt menneske, og det kan vel vaere ensomt. Omvendt ved man, hvem man skal give skylden, når det kokser …

– Hvad taenker du om den oplevelse, Nora Mørk har haft med en hacket smartphone?

– Det er sygt, at der findes mennesker, der gør sådan nogle ting.

Det er vildt, at man ikke engang kan have noget i fred på sin telefon. Men jeg tager

Jeg håber da, jeg spiller videre, selv om jeg er 32 Jeg hører meget musik, og det er også mig, der styrer den i omklaednin­gsrummet

fandeme hatten af for hende, hun er pissesej, og hun ved, alle bakker hende op. Det er cool.

– Har du prøvet noget lignende?

– Nej, aldrig. Heller ikke da jeg sprang ud som lesbisk. Der var ikke noget negativt.

– Du er blevet ’skilt’ fra Niels Agesen. Hvad betyder han i dit liv?

– Ham har jeg haft som traener i ti år, han var den, der hentede mig til Holstebro. Han er en mand, der har bygget meget op omkring mit spil og troet, det var det rigtige. Han vil altid fylde meget i mit liv.

– Har Jakob Larsen lavet om på din måde at spille på?

– Nej, det synes jeg ikke. Jeg får stadig lov at stå i forsvar, men daekker mere fløj, så jeg kan vaere frisk i kontrafase­n. Nogle gange løber jeg ud i forsvar, fordi han gerne lige vil have, at vi snakker lidt.

– Har du nogen sinde taenkt, at det ville vaere dejligt med ti cm mere i højden?

– Kun i forhold til tøj, ikke på håndboldba­nen. Det er jo mest det med bukserne, men nu har de lavet en laengde, der også passer mig.

– XXXXS?

– Laengde 30. Men ellers taenker jeg kun, det kunne vaere rart, når man er til koncerter. Men så er det op på skuldrene, og der har jeg

jo størrelsen med mig. – Hvilken musik lytter du til?

– Alt. Det kan vaere alt fra helt stille musik til techno. Jeg hører meget musik, og det er også mig, der styrer den i omklaednin­gsrummet. – Kim Larsen?

– Det kan sagtens ske. Det kommer jo også an på så meget, for hvis holdet har hørt en bestemt sang og vundet kampen derefter, så skal den jo bruges igen! Det kan sagtens blive de samme sange, vi hører igen og igen til et

mesterskab.

– Det er nu, du skal fortaelle en vits!

– Okay, har jeg fortalt den med fisken.

– Ja, fisken griner, når man stopper den i kildevand.

– AEv … okay, hvad kalder man en indbagt haj? – Pas! – Haj med dej!

– Hvordan slapper du bedst af? – Fitness. Jeg slapper af, når jeg er på et løbebånd.

– Din livret? – Sushi. – Favoritfil­m? – ’Alle for to’. – Yndlingssk­uespiller? – Bodil Jørgensen. Hun er så sjov. Grineren. – Har du nogen ritualer?

– Det kan jeg love dig. Mange – og der kommer flere til under et mesterskab.

– Hvordan?

– Jeg skal sidde i bussen, hvor jeg plejer, løbe det samme sted i hallen, tape mine fingre på en bestemt måde, jeg skal kaste med den samme og på den samme måde, og når kampen er overstået, går hverdagen i gang. Hvis det lykkedes med den bestemte sports-top, indertrøje og trusserne … Så kører jeg videre i det samme. Jeg behøver ikke have en saerligt stor taske med …

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark