Ekstra Bladet

SUPERLIGA ’De kan ikke li’, at der ko og spiller lidt smart og g

I . VIL LUKKE MUNDEN PÅ FCK’ERNE I AFTEN: Superligae­ns topscorer, Emiliano Marcondes, har kant, men ikke alle bryder sig om stilen. William Kvist har flere gange vaeret efter rebellen fra Farum

- GISLE THORSEN

På de sociale medier var der engang en, der lovede ham taesk, hvis han viste sig på Østerbro. Og nej, det var ikke William Kvist …

Så uciviliser­et er landsholde­ts viceanføre­r ikke, selv om han på fodboldban­en flere gang har lignet en, der kunne taenke sig at tage godt og grundigt fat i kraven på Emiliano Marcondes.

For den 22-årige FC Nordsjaell­and-spiller er ikke kun Superligae­ns topscorer og assistkong­e. Han er i manges øjne også ligaens største provokatør.

Emiliano Marcondes har da heller ingen problemer med at indrømme, at han selv ville vaere irriteret, hvis han skulle spille over for Emiliano Marcondes.

– Det er noget, jeg altid har hørt. Det handler nok om min attitude, men når man gør det godt, får man også ekstra fokus. Holdkammer­ater siger til mig, at de ville hade at spille imod mig, og til traening sker det også, at nogle har lyst til at flaekke mig, siger Emiliano Marcondes til Ekstra Bladet.

Det sker så sandelig også i kamp. En frustreret Randersanf­ører Mads Agesen så direkte rødt tidligere på efteråret, og tre gange er en FCK’er endt i karantaene efter at have forløbet sig mod Emiliano Marcondes.

William Kvist er ikke iblandt. Han slap noget billigt med et gult kort i sidste saeson, da Marcondes fik ham til at koge over i FCK’s guldkamp i Farum. Og på den københavns­ke festaften fik Marcondes også lige en verbal lussing. Han skulle stoppe tuderiet. Da de to klubber mødtes i det nordsjaell­andske tidligere på saesonen, var Marcondes igen i fokus, og Kvist gav ham en tur mere efter 0-3-nederlaget.

Han var ikke ordentlig opdraget og ville få det svaert i Brentford med den attitude, sagde FCK-kaptajnen til TV3 Sport.

Helt skudt ved siden af

Til Marcondes sagde han noget andet, da de to mødtes uden for omklaednin­gsrummet: ’Vi ses 3. december’

– Jeg taenkte, hvad sker der 3. december. Jeg spurgte vores holdleder, og han svarede, ’nå, men der skal vi i Parken og møde FCK’, siger Superliga-topscorere­n med et smil.

Han har altid vaeret den lille, men det har aldrig generet ham at tale de store imod. Antiautori­taer ville nogle sikkert sige, og fra sin plads i sofaen i foyeren på Hotel FC Nordsjaell­and nikker han genkendend­e til billedet af den lille dreng, der ikke finder sig i hvad som helst fra skolegårde­ns større drenge.

– Det har vaeret noget med mig og FCK. De kan godt li’ at vaere det hold, der dominerede de andre. Når de så møder en som mig, bliver de lidt irriterede.

– De kan ikke li’, at der kommer en dreng og spiller lidt smart og giver dem igen. De er vant til, at andre i Superligae­n bare indordner sig, siger Emiliano Marcondes, der ikke har taenkt sig at lade sig tryne af den ti år aeldre og langt mere dekorerede William Kvist.

– Jeg ved ikke, hvorfor han har haft behov for at sige det efter de kampe, men at jeg skulle vaere dårligt opdraget, er helt skudt ved siden af. Den bedste opdragelse, du kan få i Danmark, er nok her i FC Nordsjaell­and.

– At jeg skulle få det svaert i England, må han da gerne mene. Det må stå for hans egen regning, når jeg klarer det godt, som jeg selvfølgel­ig tror på, siger FC Nordsjaell­and 10’eren med de mange mål og skiftende frisurer.

Mangler typer med kant

Han vil gerne skille sig ud.

Grå leverposte­j bliver Emiliano Marcondes aldrig, og de hadefulde kommentare­r på de sociale medier lever Hvidovre-drengen med den brasilians­ke mor og danske far med.

– De kommer vist mest fra voksne, der er bitre over, at der er en, der skiller sig ud. Det er nok lidt dansk jantelov. De er gnavne over en ung dreng med lidt spidse albuer og kant.

– Men altså, dansk fodbold mangler typer, der skiller sig ud og har kant. Det er dem, der gør det sjovt at følge med. Vi mangler seere, så jeg synes, at der burde vaere flere med noget kant. Vi er i underholdn­ingsbranch­en.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Klar til kamp
– Folk taenker måske, at han burde ikke ha’ den succes, han har, så vi skal lige saette ham på plads med en hård tackling. Han skal jo ikke tro, at han er noget, siger Superliga-topscorer Emiliano Marcondes, der med sit spil og sin stil...
FOTO: LARS POULSEN Klar til kamp – Folk taenker måske, at han burde ikke ha’ den succes, han har, så vi skal lige saette ham på plads med en hård tackling. Han skal jo ikke tro, at han er noget, siger Superliga-topscorer Emiliano Marcondes, der med sit spil og sin stil...
 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Emiliano Marcondes er et hit på Youtube. Han har 13.000 følgere på Instagram.
FOTO: LARS POULSEN Emiliano Marcondes er et hit på Youtube. Han har 13.000 følgere på Instagram.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark