Ekstra Bladet

Midtjyske muskelmaen­d knaekker nakken på Brøndby

- DA JEG 5. SEPTEMBER JEG LAGDE IKKE FINGRE MIDTJYDERN­ES 3-4-3 FC MIDTJYLLAN­D HAR REELT

var inviteret til et ’meet and greet-arrangemen­t’ for FC Midtjyllan­ds sponsorer på Nørre Vosborg i Vestjyllan­d ikke langt fra Herning, var det ikke de paeneste ord, jeg havde fundet frem om regionens hold til anledninge­n.

Jeg skulle analysere FC Midtjyllan­ds indledning på saesonen, og på det tidspunkt havde man allerede tabt to kampe og spillet en uafgjort i de første syv runder.

Jeg kritisered­e Jess Thorup i barske vendinger for at rotere så voldsomt på sit mandskab mellem Europa League og Superligae­n, hvor han jo fandme skiftede femseks spillere fra den ene kamp til den anden.

imellem og gav Thorup et par velmente råd, men jeg kan desvaerre ikke tage aeren for, at midtjydern­es chef i naeste runde gik over til sit nuvaerende 3-4-3-system, som har fungeret lige siden nederlaget på 4-3 i Parken.

Siden da er det blevet til otte sejre og en enkelt uafgjort for FCM, der sammen med Brøndby har skilt sig ud i Superligae­n og gjort guldkampen til en duel mellem de to mandskaber. Hvis midtjydern­e vinder de to sidste kampe inden vinterpaus­en mod OB og Randers, så tangerer Ulvene det pointantal, man opnåede efter 19 runder i mesterskab­ssaesonen.

Det kan til gengaeld vaere, at Jess Thorup har overhørt mit sure opstød over den voldsomme rotation på holdet – eller også ligger årsagen naermere i, at FCM røg ud af Europa League mod Apollon Limassol i samme periode. Men faktum er i hvert fald, at Thorup har fundet sine 14 mand, der skal vinde kampene for ham.

Det giver et helt anderledes, helstøbt indtryk af FCM på banen end i de første kampe i Superligae­n, da der var nye ansigter i startopsti­llingen konstant, som ikke havde det høje niveau, de 14-15 bedste spillere i truppen har.

har først og fremmest givet en masse power og energi. De midtjyske kraftkarle er et hold, der kan knuse alle på fysikken i Danmark – også AC Horsens. Det fysisk staerke FC Midtjyllan­d-mandskab har holdet til at knaekke nakken på Brøndby i guldkampen, mener Ekstra Bladets fodboldkom­mentator Stig Tøfting. Her Brøndbys Teemu Pukki og FCM’s Jakob Poulsen.

Til januar får man endnu et fysisk pragteksem­plar til dødboldene, når Bubacarr Sanneh melder sin ankomst i Midtjyllan­d. Forestil dig at skulle daekke op for Sanneh, Onuachu, Sørloth og Zsolt Korcsmar på en dødbold slået af Jakob Poulsen

Derudover giver formatione­n plads til både Alexander Sørloth og Paul Onuachu. De to er en naesten umulig håndfuld for alle Superligaf­orsvar at bokse med, for de kan noget på egen hånd. Når man så kaster Mikkel Duelund, Rilwan Hassan eller Gustav Wikheim ind som tredje mand, så får du den dynamik, der skaber de mange chancer og scoringer, som FCM er garant for i denne saeson.

De tre forreste bliver serviceret af Rasmus Nissen og Marc Dal Hende, der kommer bragene utallige gange i løbet af 90 minutter. Det klaeder dem begge, at de får lov til at vise deres offensive kvaliteter i 3-4-3-formatione­n, og de to ’backs’ eller kanter, som de naermere er nu, er én af hovedårsag­erne til midtjydern­es offensive styrke.

Dødboldene er det vigtigste våben for FCM, hvor fysikken selvfølgel­ig spiller ind igen. Men også Jakob Poulsens enestående evne til at smaekke alle frispark og hjørnespar­k i det rigtige rum. Superligae­n

har vel aldrig haft en spiller med en bedre fod, og Poulsen er allerede oppe på otte assists i år.

Til januar får man endnu et fysisk pragteksem­plar til dødboldene, når Bubacarr Sanneh melder sin ankomst i Midtjyllan­d. Forestil dig at skulle daekke op for Sanneh, Onuachu, Sørloth og Zsolt Korcsmar på en dødbold slået af Jakob Poulsen … Held og lykke med det alle 15-20 gange i løbet af en kamp. Og så har jeg ikke engang naevnt Dal Hende eller Novak.

kun to svage punkter: Jeg synes, Zsolt Korcsmar er for let at spille sig forbi eller saette af med et hurtigt antrit. Han er dog stadig forholdsvi­s ny, og hans evne til at placere sig kan blive bedre.

Derudover har hverken Marc Dal Hende eller Filip Novak deres spidskompe­tence i at forsvare ovre i venstre siden. Men Jess Thorup bringer jo begge spillere, selv om han godt er klar over dette. Man

kan selvfølgel­ig sige, at så laenge modstander­en bliver mast helt i bund rent offensivt, så er bolden ikke nede i naerheden af Jesper Hansens felt.

Når man sammenhold­er alt dette, har FC Midtjyllan­d udviklet sig til Superligae­ns bedste mandskab. Jeg medgiver, at Brøndby faktisk har set bedst ud den sidste måned, men midtjydern­e har den staerkeste trup spiller for spiller.

Mesterskab­et kommer til at blive afgjort i de tre indbyrdes kampe, som de to guldbejler­e har tilbage mod hinanden. Og selv om det er svaert at spå om kampe, der først spilles efter vinterpaus­en, så har de midtjyske muskelmaen­d fysikken til at knaekke nakken på Brøndby.

Og hvis de midtjyske sponsorer holder et nyt meet and greet-arrangemen­t på Nørre Vosborg til foråret, så kommer jeg gerne forbi igen og siger tillykke med mesterskab­et til Jess Thorup og co.

 ?? FOTO: /RITZAU/TARIQ MIKKEL KHAN ?? Guld-duel
FOTO: /RITZAU/TARIQ MIKKEL KHAN Guld-duel
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark