Ekstra Bladet

SEAT ARONA ER ÅRETS BIL

For første gang vinder en af de små crossovere titlen som Årets Bil i Danmark

- JENS OVERGAARD OG CHRISTIAN SCHACHT

Det var ikke nemt. Hverken at vaere ny bil – eller en af de 19 danske motorjourn­alister, som skulle veje, måle og føle sig frem til, hvilken bil der fortjente titlen Årets Bil i Danmark 2018.

Det hele var nemlig ikke helt, som det plejede.

Bølgen med de høje crossover-modeller ruller nemlig for alvor. Så meget, at Seat Arona nu kan køre hjem med titlen som Årets Bil i Danmark 2018.

Det er første gang, at en af de små crossovere vinder titlen.

Det spanske bud på en miniklasse-model med mere frihøjde hentede således flest stemmer, da Motorjourn­alisternes Klub i Danmark (MKD) kårede vinderen med 130 ud af 500 stemmer.

Den blev fulgt af de andre biler i finalefelt­et, hvor Ford Fiesta fik 99 stemmer, VW Polo 85 stemmer og Honda Civic 73 stemmer mens Volvo XC60 og Opel Insignia hentede henholdsvi­s 59 og 54 stemmer.

I begrundels­erne blev der bl.a. lagt vaegt på, at Seat Arona er praktisk, rummelig og veludstyre­t til prisen, som starter fra godt 170.000 kr., mens den som standard har sikkerheds­udstyr som automatisk nødbremse.

Ikke mindst er det lykkedes Seat at skabe en høj bil, der ser trendy ud og som stort set er lige så velkørende som Seat Ibiza, der er ophavet.

Alt er dog ikke perfekt; stenhård plast i kabinen traekker ned, den laekre farveskaer­m koster ekstra, og der er en tand mere rumlestøj end i den bankboksda­empede VW Polo.

Fra redaktione­n deltog Christian Schacht og Jens Overgaard i juryen. Her var der enighed om, at have Arona som førstevalg­et.

Det gjaldt også hos flere jurymedlem­mer.

Blandt andre Karsten Meyland Lemche, der er journalist og testkører på FDM bladet, Motor.

- Seat Arona er en vellykket lille familiebil. En bil af tiden, hvor du som bilkøber får høj sikkerhed, gode køreegensk­aber samt et vaeld af udstyrsmul­igheder. Arona er en del af bevaegelse­n vaek fra stationcar­s og over i de højere biler, siger Karsten Lemche.

Morten B. Bek, som er journalist på Blog om Biler, er enig.

- Årets Bil i Danmark 2018 skal vaere den bedste i sin klasse og en samlet set vellykket nyhed. Jeg giver den nye Seat Arona 10 point, for jeg ser den ikke bare som klassens bedste bil, men også som en meget staerk bil i et solidt felt med seks biler, som er attraktiv på grund af pladsforho­ld, sikkerhed, design, køreegensk­aber, udstyrsmul­igheder – og ikke mindst priser, som får mange konkurrent­er til at virke dyre. Honda Civic og VW Polo er også meget staerke bud på Årets Bil 2018, da de begge tilfører nyt til deres klasser, siger Morten B. Bek.

Seat Arona er da også pt. den mest velkørende crossover i mini-klassen, hvor feltet ellers i år var fyldigt. Det omfattede også modeller som Citroën C3 Aircross, Kia Stonic og Opel Crossland X, der fyldte godt på i det samlede kandidatfe­lt på omkring 30 biler.

Reaktionen havde VW Polo på andenplads­en og Ford Fiesta som nummer tre.

Isoleret set er VW Polo den bedste, mest velkørende og komfortabl­e bil og kan fås med så meget avanceret udstyr, at den naermer sig ikonet VW Golf. Den løber op i pris i forhold til en Seat Ibiza. Den er også merprisen vaerd, men mangler lige den dimension, som den højere Arona byder på. Ford Fiesta scorer højt på alle parametre og er både helstøbt og sjov at køre.

Men den har i modsaetnin­g til bl.a. Polo ikke automatisk nødbremse som standardud­styr, og det traekker ned.

Honda Civic og VW Polo er også meget staerke bud, da de tilfører nyt til deres klasser

 ??  ?? Ford Fiesta er helstøbt og sjov at køre. Den kom ind på en andenplads. Modellen har lidt kneben plads på bagsaedet og ikke automatisk nødbremse som standard.
Ford Fiesta er helstøbt og sjov at køre. Den kom ind på en andenplads. Modellen har lidt kneben plads på bagsaedet og ikke automatisk nødbremse som standard.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark