Ekstra Bladet

JEG BLEV SMIDT I BRØND FOR AT DØ

LEVENDE BEGRAVET: 45-årige Marian Jensen overlevede mirakuløst at blive

- JAN SØGAARD js@eb.dk

Han var bundet på haender og fødder, kneblet med en karklud og blodet fossende ud fra et ti centimeter dybt knivstik i halsen, da Marian Jensen blev kastet ned i en brønd med hovedet først.

Efterfølge­nde lagde hans tre potentiell­e mordere det 75 kilo tunge betondaeks­el på, og efterlod den 45-årige mand til døden i den godt to meter dybe betonkiste i et øde område ved stålvalsev­aerket i Frederiksv­aerk.

– Jeg er sikker på, at jeg skal dø dernede i brønden, fortaeller den 45-årige Marian Jensen til Ekstra Bladet.

Men lørdag 30. juli 2016 blev alligevel ikke dagen, hvor Marian Jensen skulle dø. Han overlevede drabsforsø­get takket vaere en utrolig viljestyrk­e – og ikke mindst et heldigt placeret vandrør i brønden, der reddede hans liv.

Jeg er sikker på, at jeg skal dø dernede i brønden

Straks kunne han fortaelle politiet, at det var tre bekendte, der havde forsøgt at slå ham ihjel, og de sidder nu i faengsel med domme på syv, syv og seks år.

Stjerner for øjnene

Da Marian Jensen lå levende begravet i brønden, maerkede han, at tapen, som hans haender var bundet med, var gået lidt løs.

Det skete, da han blev slaebt hen ad jorden på en grøn sti fra Havnevej til brønden mellem Arresø Kanal og den gamle losseplads i Frederiksv­aerk.

– Med neglene løsner jeg tapen og får armene fri. Så river jeg malertapen af hovedet og flår karkluden ud af munden, så jeg kan få luft, fortaeller Marian Jensen.

Han er ved at forbløde, men selv når han står oprejst og med armene strakt over hovedet, kan han ikke nå det tunge brønddaeks­el, der lukker brønden taet.

’Er du i live?’

I mørket kan Marian Jensen maerke et rør et stykke oppe i brønden, og han stiller sig med fødderne på røret, så han kan nå brønddaeks­let med haenderne.

– Jeg har ingen kraefter, men jeg får løftet daekslet 1015 centimeter til siden, så jeg får lidt frisk luft. Jeg sunder mig lidt og prøver igen med alle kraefter. Så falder daekslet af og ned på siden af brønden. Nu kan Marian Jensen kigge op på himlen.

Han har stjerner for øjnene, men hans betonkiste er åben. Måske har han alligevel en chance for at overleve.

Langsomt møver han sig op af brønden ved hjaelp af sine albuer. Så kan han se på lyset fra virksomhed­en De Nova på Havnevej.

Der er ikke et menneske at se, men Marian Jensen ved, at Dansteel, det tidligere stålvalsev­aerk, ligger for enden af vejen, og at der er en portvagt, som kan hjaelpe ham.

– Jeg vakler derhen og falder flere gange. ’Hvad sker der’, spørger portvagten, og jeg beder ham ringe efter politi og ambulance. Så falder jeg om, fortaeller Marian Jensen, der kun husker små glimt fra ambulancet­uren, og på skadestuen åbner en laege hans øjenlåg og spørger: ’Er du stadig i live?’

Det er han, men laegerne fortaeller ham også, at det handlede kun om et minut eller to. Så var han død.

Med neglene løsner jeg tapen og får armene fri

 ??  ??
 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ?? På et haengende hårMarian Jensen blev overfaldet i sit hjem og slaebt til en brønd, hvor han blev kastet ned for at dø. Han overlevede med nød og naeppe.
FOTO: LINDA JOHANSEN På et haengende hårMarian Jensen blev overfaldet i sit hjem og slaebt til en brønd, hvor han blev kastet ned for at dø. Han overlevede med nød og naeppe.
 ?? FOTO: LINDA JOHANSEN ?? 45-årige Marian Jensen fylder sig med smertestil­lende piller hver dag. Han ønsker en ordentlig behandling af sine skader og genoptraen­ing, så han kan få sit gamle liv tilbage.
FOTO: LINDA JOHANSEN 45-årige Marian Jensen fylder sig med smertestil­lende piller hver dag. Han ønsker en ordentlig behandling af sine skader og genoptraen­ing, så han kan få sit gamle liv tilbage.
 ?? FOTO: OLE STEEN ?? På bunden af brønden ses det vandrør, som reddede Marian Jensens liv. Han stillede sig på røret og kunne lige nå brønddaeks­let med haenderne.
FOTO: OLE STEEN På bunden af brønden ses det vandrør, som reddede Marian Jensens liv. Han stillede sig på røret og kunne lige nå brønddaeks­let med haenderne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark