Ekstra Bladet

Modtog it-udstyr i bestikkels­e

- SUNE FISCHER fish@eb.dk RØNNE: AARHUS: HADERSLEV: RØDBY: RINGSTED: RANDERS: HØRSHOLM: FARSØ:

En politimand ansat ved Københavns Politi er i sidste uge blevet anholdt og sigtet i korruption­s-sag, erfarer Ekstra Bladet.

Sagen efterforsk­es af Den Uafhaengig­e Politiklag­emyndighed (DUP), og her bekraefter Kirsten Dyrman, direktør i DUP, at den pågaeldend­e har vaeret anholdt.

– Det er korrekt. En ansat ved Københavns Politi har vaeret anholdt og efterfølge­nde løsladt igen. Han er sigtet for bestikkels­e ved at have modtaget it-udstyr fra en leverandør, fortaeller hun.

Naegter at udtale sig

– Den pågaeldend­e er ikke afhørt, da han ikke ønskede at udtale sig, tilføjer hun.

– Er det en udspringer af ATEA-sagen eller lignende?

– Nej, svarer Dyrman, der ikke har yderligere kommentare­r.

På spørgsmåle­t om, hvorvidt den pågaeldend­e politimand er suspendere­t, henviser Kirsten Dyrman til Københavns Politi.

Ansat i mange år

Her vil man ikke kommentere sagen. Man vil heller ikke oplyse, om politimand­en er suspendere­t. Det oplyser fungerende kommunikat­ionsrådgiv­er Claus Buhr i en sms til Ekstra Bladet.

Ifølge oplysninge­r til Ekstra Bladet arbejder den sigtede politimand til dagligt med it. En ansat ved Københavns Politi er nu sigtet i en sag om bestikkels­e, hvor han mistaenkes for at have modtaget it-udstyr.

Han har vaeret ansat ved politiet siden slutningen af 1980'erne.

Lignende korruption­sager har kørt gennem de seneste

par år, hvor isaer personer med beslutning­stagende eller rådgivende myndighed har vaeret i it-branchens søgelys.

I januar i år blev en ansat ved Rigspoliti­et ved en retssag frikendt i en lignende sag.

Lige som en mand skulle til at skifte vinterdaek, hoppede to fremmede maend ind i hans bil og kørte vaek. Ejeren startede sin anden bil op og forfulgte biltyvene. Politiet blev alarmeret, og ved Sorø blev biltyvene standset, hvor de kørte ind i et vejskilt.

En 20-årig kvinde er blevet sigtet, efter at hun lod sin hunde løbe løs uden halsbånd i Krystalgad­e i løbet af eftermidda­gen. Det betragtes som overtraede­lse af hundeloven, og derfor kan hun se frem til en bøde.

Ved ottetiden var en 37-årig mand fra Hørning faldet i havnen. Her opdagede en opmaerksom borger, at manden var ved at drukne i bassinet ved Dokk1. Han ringede 112 og kastede en redningskr­ans til manden.

En opmaerksom borger opklarede et cykeltyver­i, da han tilfaeldig­t så en fremmed med hans vens stjålne mountainbi­ke. Han ringede efter politiet og fulgte efter tyven, der kort efter blev sigtet i sagen.

Ved faergen blev en mand standset, hvor han virkede nervøs. På sig havde han et større pengebeløb. Det viste sig, at den 34-årige havde gaeld til Skat, og pengene blev beslaglagt. Den 34-årige blev anholdt og sigtet for hvidvaskni­ng.

En 62-årig mand er blevet udsat for lommetyver­i, da han steg ind i toget. Ved indstignin­gen oplevede han noget masen og skubben fra tre maend, som menes at vaere lommetyven­e. Der var angiveligt tale om tre østeuropae­ere.

Ved midnatstid blev en bil med flere personer standset på Viborgvej. Føreren af bilen, en 19-årig mand, virkede påvirket og blev testet for euforisere­nde stoffer. Her slog han ud på cannabis. Han blev derfor sigtet for narkokørse­l.

Mens hun var ved at binde sin hund ved hundekroge­n ved et supermarke­d fik en kvinde stjålet sin pung af en mand, der bumpede ind i hende. Manden beskrives som en fedladen og usoigneret østeuropae­er med sorte skaegstubb­e.

Ukendte tyve havde i løbet af natten udset sig en nedgravet tank med fyringsoli­e. De forsøgte på forskellig vis at bryde tanken op, men måtte i sidste ende opgive at få stjålet olien.

 ?? FOTO: STINE TIDSVILDE ??
FOTO: STINE TIDSVILDE

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark