Ekstra Bladet

Den havde jeg ikke set komme

Da Jakob Engel-Schmidt i september forlod Folketinge­t efter blot halvandet år, troede Venstre-toppen, at det var permanent

- JONAS SAHL – Men er han velkommen tilbage? – Ikke desto mindre undrer de sig. – Hvordan skal Mads Fuglede – Hvornår får gruppelede­lsen besked? sahl@eb.dk

– Når man søger orlov ét år, så er der mulighed for at forlaenge den, eller man kan komme tilbage, påpeger Jakob Engel-Schmidt. Når den politiske saeson ringes ind første tirsdag i oktober 2018, sidder Jakob EngelSchmi­dt måske igen på baenkene blandt Venstres medlemmer af den lovgivende forsamling.

Det gjorde han klart i et interview med Ekstra Bladet i weekenden.

Men det mulige comeback efter blot ét år som direktør på direktør på uddannelse­sinstituti­onen Niels Brock vaekker undren hos Jakob Ellemann-Jensen, politisk ordfører og medlem af Venstres gruppelede­lse.

– Jeg synes, Jakob var meget klar, da han her for tre

måneder siden meldte ud, at nu stoppede han i politik.

– Så jeg vil spørge Jakob, hvad der egentlig er op og ned. Det var mit meget klare indtryk, at han forlod Christians­borg.

En permanent ordning

– Mads Fuglede er kommet ind og har overtaget mandatet fra Jakob Engel-Schmidt. Og det var egentlig mit indtryk, at det var en permanent ordning. Det tror jeg også var Mads Fugledes indtryk, siger Jakob EllemannJe­nsen.

– Det lyder ikke, som om Venstre står klar med åbne arme, hvis han vender tilbage efter sommerferi­en?

– Det undrer mig bare, at det er noget, vi skal tage stilling til. Den havde jeg simpelt hen ikke set komme.

– Selvfølgel­ig er han det. Jakob har sit mandat. Det har jeg stor respekt for. Naturligvi­s er han velkommen. Men det var mit klare indtryk, at han ikke ønskede at vaere her. Derfor er jeg sådan lidt famlende.

– Hvad sagde han til jer i gruppebest­yrelsen, da han stoppede?

– Det var meget klart. 'Jeg stopper. Jeg har mistet gejsten. Jeg stopper nu’. Det var vi selvfølgel­ig kede af. Derfor taenker vi ’hvor er vi henne nu?’, lyder det fra Jakob Ellemann-Jensen.

Jakob Engel-Schmidt har svaert ved at forstå Jakob Ellemann-Jensens store undren.

– Jeg har taget privat orlov fra Folketinge­t. Det har jeg gjort, fordi jeg var ramt af stress i foråret, og fordi jeg havde brug for at komme lidt ud og få noget mere erhvervser­faring.

– I og med jeg har et mandat, så har jeg i første omgang taget orlov ét år. Det kan vaere, den bliver forlaenget. Det handler om, om min arbejdsgiv­er er tilfreds eller

Det var mit klare indtryk, at han ikke ønskede at vaere her

– Jeg synes, Jakob var meget klar, da han her for tre måneder siden meldte ud, at nu stoppede han i politik. Så jeg vil spørge Jakob, hvad der egentlig er op og ned, siger Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen. glad, og hvor meget jeg savner politik. Der står ikke skrevet noget i sten nogen steder, forklarer han.

– Du holder altså døren på klem for at komme tilbage. Dét undrer dine partikolle­ger.

– Men det står jo i orlovsansø­gningen, så det synes jeg ikke, man kan undre sig over.

– Nå okay, jeg synes nu ellers, jeg har talt med så mange af dem, at det tror jeg ikke, der er så mange, der undrer sig over laengere. forholde sig til fremtiden. Har du et godt råd til ham?

– Det må Mads Fuglede og jeg tale om. Det synes jeg ikke, vi skal tale om i din avis. Når man søger orlov ét år, så er der mulighed for at forlaenge den, eller man kan komme tilbage. Det finder jeg ud af, når det år er slut.

Kaerlighed­en vaek

Da Jakob Engel-Schmidt forlod Folketinge­t, skete det med en salut mod de etablerede karrierepo­litikere, da han ganske usaedvanli­gt for en Venstre-mand roste Enhedslist­ens rotationsp­rincip, hvilket han gentog over for Ekstra Bladet i weekenden.

– Jeg er ikke laengere forelsket i dansk politik, som han sagde til Altinget.

Afskeden 'overrasked­e' hans Venstre-kollega Jakob Ellemann-Jensen.

– Som jeg husker det, kom Jakob ind på mit kontor og sagde 'nu skal du høre, jeg har truffet en beslutning', erindrer den politiske ordfører.

 ?? FOTO: /RITZAU/ANITA GRAVERSEN ?? Hvad er op og ned
FOTO: /RITZAU/ANITA GRAVERSEN Hvad er op og ned
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark