Ekstra Bladet

Maltas politi anholder otte efter blogger-drab

-

Politiet på Malta har anholdt otte mistaenkte i forbindels­e med efterforsk­ningen af drabet på den kritiske blogger og journalist Daphne Caruana Galizia.

Bloggeren, der beskyldte Maltas regering for korruption, blev 16. oktober draebt af en kraftig bilbombe.

Meddelelse­n om anholdelse­rne blev givet af premiermin­ister Joseph Muscat – knap to måneder efter drabet.

– Alle de mistaenkte er maltesere. De fleste af dem har en kriminel fortid, siger premiermin­isteren uden at give flere detaljer.

Politiet har 48 timer til at afhøre de anholdte, hvorefter de skal frigives eller varetaegts­faengsles.

Den 53-årige Caruana Galizia havde en populaer blog, hvor hun utraetteli­gt havde fokus på sager, der angiveligt havde med korruption at gøre. Bloggen var rettet mod politikere fra hele det politiske spektrum.

Drabet har ført til en stigende bekymring i parlamente­t for, at frihedsret­tighederne bliver indskraenk­et i den lille østat.

Muscat siger, at ’begrundet mistanke’ er baggrunden for anholdelse­rne.

De otte maend blev pågrebet under en operation, som var koordinere­t af både Maltas politistyr­ke, de vaebnede styrker og sikkerheds­tjenestern­e. Det er første gang, at der er sket et markant fremskridt i opklaringe­n af drabet, som har vakt internatio­nal opsigt.

Europol, som er EU's politiorga­n, har sendt et hold eksperter i organisere­t kriminalit­et til Malta for at bistå med opklarings­arbejdet.

Malta har ry for at vaere et skattely i EU og har tiltrukket selskaber og penge fra mange dele af verden. Det er to måneder siden , den kritiske blogger og journalist Daphne Caruana Galizia blev draebt på Malta.

 ?? FOTO: AP ??
FOTO: AP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark