Ekstra Bladet

DR SKROTTER

I VAR DEN FOR RØD: Kvaliteten var ikke høj nok, lyder den overrasken­de melding om stjernespa­ekket, satirisk radio-julekalend­er

- RUNE MELCHIOR SJØRVAD JAMES KRISTOFFER MILES rms@eb.dk; jkm@eb.dk

Fredag 1. december skulle man efter planen have kunnet høre første afsnit af den stort anlagte radiojulek­alender 'Jul i republikke­n' på P1.

Julekalend­eren har vaeret annonceret laenge, og DR har slået på tromme for den ad deres saedvanlig­e kanaler. Men dagen før premieren blev julefesten pludselig aflyst med begrundels­en fra DR, at 'kvaliteten ikke var høj nok'.

Det er derfor en uforståend­e og utilfreds manuskript­forfatter, Ekstra Bladet fanger over telefonen.

– Det er jeg da tosset over, at de siger. Det kommer bag på mig, for det var jo godkendt, og de havde optaget over halvdelen af den. Hvor har du hørt fra, at niveauet ikke skulle vaere højt nok? spørger Flemming Klem. 'Tinkas Juleventyr' på TV2, og der har niveauet så tilsynelad­ende vaeret højt nok, siger Flemming Klem og fortsaette­r:

– Jeg forstår jo ikke, hvordan det så kan køre så langt, uden der er nogen, der har tjekket niveauet. Jeg har jo selvfølgel­ig haft en producent på i Radio Drama hele vejen igennem, og det er jo blevet laest af en raekke mennesker og blevet godkendt videre i systemet.

Stjernesku­espillere

Kigger man på de navne, der er med i julekalend­eren, er det ikke navne, der saedvanlig­vis får stukket i skoene, at de ikke leverer høj kvalitet.

– Lotte Svendsen har vaeret instruktør, Claes Bang spillede prins Henrik, og Mette Horn spillede dronning Margrethe for lige at naevne et par af de store navne, der har vaeret med på projektet.

Siden de kan komme så langt som til optagelse, så må det jo naturligvi­s have vaeret godkendt af Radio Drama og P1, som skulle sende det, siger Flemming Klem, der undrer sig over, at DR nu pludselig ikke vil laegge navn og sendetid til skarpslebe­n kongehus-satire.

– Vi fik at vide på forhånd, at det skulle handle om kongehuset, så det kan jo ikke komme bag på dem, at det er det, det handler om.

Dagen før premieren blev julefesten pludselig aflyst

 ?? FOTO: MOGENS FLINDT ?? Johanne som praesident
Johanne Schmidt- Nielsen (EL) som Danmarks praesident i en alternativ fremtid, hvor kongehuset var afsat, er åbenbart for hård kost for radiolytte­rne, mener ledelsen.
FOTO: MOGENS FLINDT Johanne som praesident Johanne Schmidt- Nielsen (EL) som Danmarks praesident i en alternativ fremtid, hvor kongehuset var afsat, er åbenbart for hård kost for radiolytte­rne, mener ledelsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark