Ekstra Bladet

DR: Det sker heldigvis sjaeldent

-

og det er på baggrund af en samlet vurdering, at vi nu meget sent vurderer, at vi ikke mener, at vi er i mål.

– Har det noget at gøre med, at julekalend­eren måske er blevet lidt for satirisk i forhold til kongehuset, og DR derfor har fået kolde fødder?

– Nej, det kan jeg klart afvise.

Vi har jo netop kendt til tematikken laenge, og hvis vi havde et problem med den tematik, så kunne vi jo have grebet ind på et meget tidligt tidspunkt. det koster at lave i alt to timers radiodrama, og det er jo aergerligt.

Omvendt må vi også sige, at det sker jo heldigvis meget sjaeldent, og nogle gange er vi nødt til at traeffe sådan en beslutning.

Lotte Svendsens melding om, at DR mente, at Johanne Schmidt-Nielsen og Georg Metz var for venstreori­enterede til at optraede sammen i en DR-produktion, får følgende ord med på vejen af kulturdire­ktøren:

– Det er muligt, at der har vaeret sådanne overvejels­er om cast i julekalend­eren, men det har ikke vaeret relevant for beslutning­en om ikke at sende den.

– Så skulle vi også have en hyggelig julespeake­r. Den skulle vaere en lidt aeldre mand med en lidt pudsig stemme, og så kom vi tanke om Georg Metz, og han ville skide-gerne vaere med på projektet.

Uacceptabe­lt venstreori­enteret

Senere i processen fik Lotte Svendsen en uventet besked fra DR-ledelsen.

– Da vi så sad og klippede det, kom der en melding fra ledelsen om, at det var uacceptabe­lt at have både Georg Metz og Johanne SchmidtNie­lsen på rolleliste­n. Jeg blev sat til at vaelge mellem Johanne og Georg Metz, for to så venstreori­enterede

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark