Ekstra Bladet

Monica fyret efter 41 år

- NANNA BAY MADSEN nbm@eb.dk

Hvis du har lyttet til ’Radio Rita’ i 80’erne, ’Strax’ i 90’erne, ’Radio Guld FM’ i 00’erne, eller ’Mig og Monica’ i 10’erne, så har du formentlig hørt Monica Krog-Meyers stemme.

I 41 år har hun lavet radio, men nu er det endegyldig­t slut.

I torsdags blev hun nemlig opsagt som radiovaert på P5, og det har fået hende til tasterne på Facebook.

– Nå ja, sådan kan det gå. Mit livs formentlig sidste fyring. Er netop opsagt som P5-kanalspeak­er. Det er helt o.k. En ny kost vil feje pr. 1. februar, og jeg siger tak for alt. Nyd det, så laenge det varer på P5. Så sker der noget nyt, skriver den garvede radiovaert på sin Facebookpr­ofil.

Utilfredsh­ed med fyring

Radiovaert­ens udmelding har fået flere danskere til tasterne på Facebook, og her er der langtfra tilfredshe­d med, at DR har valgt at fyre 67-årige Monica Krog-Meyer.

– Jeg er helt paf. Du er uundvaerli­g i P5, skriver en bruger.

– Taenk, at DR smider guld på gaden. Nyd din frihed – jeg er helt sikker på, du nok skal få tiden til at gå, skriver en anden.

Er o.k. med beslutning­en

I oktober 2016 valgte Monica Krog-Meyer at traekke stikket som radiovaert, men hun kunne dog ikke slippe radioen helt, og derfor valgte hun fortsat at vaere speaker på P5.

Hos radiovaert­en selv er der ingen sure miner over DR’s beslutning. Hun ser derimod tilbage på de 41 år som radiovaert med stor glaede.

– Jeg har vaeret heldig at få en stemme, som lyder rar i radioen, siger hun til Fagbladet Journalist­en og fortsaette­r:

– Men jeg er jo ikke kommet sovende til det. Jeg har virkelig vaeret ambitiøs og gjort mig umage for at gøre det både sjovt, spaendende og klogt. Jeg har meget stor ydmyghed over for den opgave, det er at lave radio, og jeg kan blive helt ked af det, når jeg hører nogen, som kommer for let til det.

Ekstra Bladet har vaeret i kontakt med Monica KrogMeyer, men hun ønsker ikke at komme med flere kommentare­r til fyringen. Monica Krog-Meyer er blevet afskediget fra sit job på P5, og derfor takker hun nu af som radiovaert.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark