Ekstra Bladet

Narkohande­l spøger i sag om rockerdrab

ANKLAGERS MULIGE MOTIV: Satudarah-rocker parteret og draebt på grund af fejlslagen narkohande­l

- CAMILLA MARIE NIELSEN cama@eb.dk

En narkohande­l, der tilsynelad­ende gik gruelig galt, kan meget vel vaere grunden til, at det 25-årige Satudarahm­edlem Kevin Joel Andersen på voldsomste vis blev draebt og parteret.

Det kom i går frem under specialank­lager Morten Frederikse­ns procedure i Retten i Glostrup, hvor den 34-årige Darko Petric sidder anklaget for drab, usømmelig omgang med lig, frihedsber­øvelse og vold.

Det er med baggrund i en raekke aflytninge­r og oplysninge­r til politiet, som er kommet frem under retssagen for lukkede døre, at anklageren i går bragte det mulige motiv på banen.

Narko er forsvundet

Ifølge anklageren ankom Kevin Andersen, den nu drabstilta­lte Darko Petric og en 21årig bekendt til rockeren sammen til Hedeparken i Ballerup i to forskellig­e biler på dagen for drabet 29. august sidste år.

Ifølge anklageren peger politiets oplysninge­r på, at den ene bil den dag tilsynelad­ende var laesset med narkotika for ikke mindre end 2,5 millioner kroner.

Og at den vaerdifuld­e last af ukendte årsager førte til knivdrabet på Kevin Joel Andersen senere samme dag.

– Jeg har mange gange spurgt Darko, om det ikke var en narkohande­l, der gik Den udbraendte bil, som politiet mener sandsynlig­vis indeholdt narko for 2,5 millioner kroner på dagen for drabet på Kevin Joel Andersen. galt? Og om handlen gav store problemer for alle, sagde specialank­lager Morten Frederikse­n i sin procedure.

Bilen med millionlas­ten – en Citroën Picasso – blev flere dage efter drabet på Kevin Joel Andersen fundet totalt udbraendt i Nordsjaell­and og uden spor af narkoen.

Hvordan handlen praecist gik galt, kom dog ikke frem i proceduren, men anklageren antydede, at Kevin Joel

Andersen var involveret i narkohandl­en sammen med et davaerende medlem fra Satudarah, at den 21-årige ven til Kevin skulle agere narkokurer, og at den drabstilta­lte Darko Petric måske så sit snit til at få en bid af kagen.

– Bilen er braendt. Men hvor er de 2,5 millioner? Det ved jeg ikke. Men at det ikke bare var en gaeld på 40.000 kroner, der er grunden til, at Kevin blev draebt, det kan vi vist roligt konstatere, lød det

fra anklageren med henvisning til den drabstilta­ltes forklaring til retten om, at han slog Kevin Joel Andersen ihjel i selvforsva­r, da forhandlin­ger om et pengelån udviklede sig til kaos.

Tynd konspirati­onsteori

Darko Petrics forsvarsad­vokat kaldte i sin procedure det mulige motiv om en narkohande­l for konspirati­on og ubegrundet teori.

– Det er ikke så langt ude

som andre motiver, vi har hørt her i retten. Jeg er enig i, at aflytninge­rne indikerer, at Kevin, den 21-årige og et andet Satudarah-medlem havde gang i noget, sagde Jesper Storm Thygesen under sin procedure.

– Men der er intet, der viser, at min klient skulle have vaeret en del af de narkohandl­er.

– Det er et gaet, og det er alt, alt for usikkert og tyndt at bruge her i retten, sagde forsvarsad­vokaten, som kraever sin klient frifundet for drab og i stedet påstår nødvaerge.

– Det var en pengegaeld, som kulminered­e på vaerste vis.

– Og min klient frygtede for sit liv og handlede derefter, lød det fra Jesper Storm Thygesen.

Der forventes dom i sagen 14. december.

Min klient frygtede for sit liv og handlede derefter

 ?? FOTO: ALARM112DA­NMARK ?? Narkobilen
FOTO: ALARM112DA­NMARK Narkobilen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark