Ekstra Bladet

IPhone X en måned senere: Alt for dyr og lidt for bøvlet

FOR MEGET: Svaert at se berettigel­sen for en telefon i den prisklasse – der mangler noget

-

Vil du give 10.000 kroner for denne telefon? Vores anmelder vil ikke. Alene af den grund, at markedet er fyldt med gode og langt billigere alternativ­er. skarpere. Det er ganske enkelt en fornøjelse ud over det saedvanlig­e.

Hertil kan man så laegge nogle af de bedste kameraer, der nogen sinde er sat i en mobiltelef­on. Men det er aergerligt, at man ikke har større mulighed for manuelt at

kontroller­e, hvordan optagelsen foregår. I hvert fald så laenge du bruger Apples indbyggede kameraapp.

Det er skidt

Vi er mildt sagt ikke vilde med den måde, iPhone X skal betjenes på. For eksempel kraever det nu flere tastetryk at lukke programmer ned.

Placeringe­n af kontrolcen­teret i øverste højre hjørne er også ulogisk og betyder, at vi i dag bruger kontrolcen­teret markant mindre end før. Det er aergerligt.

Det samme kan man sige om det skaeve format med ’kaninører’, som Apples design

af displayet har ført med sig. Vaelger du at se videoindho­ld i fuld skaerm, bliver der skåret hjørner af. Vaelger du at se alt, bliver formatet naesten latterligt lille.

Det problem har andre nyere smartphone­s også, men det aendrer ikke på, at de skaeve formater og kompromise­r traekker ned.

Jeg og andre savner fortsat hovedtelef­onstikket, som Apple er gået forrest med at slagte. Det er ikke brugervenl­igt. Det samme kan man sige om laeseren til fingeraftr­yk, der er afløst af Face ID, men som fortsat har sin berettigel­se på iPhone X.

Vi glaeder os derfor til, at topmodelle­n sikkert kommer i billigere udgaver og med langt faerre børnesygdo­mme naeste år.

Det hører groft sagt ingen steder hjemme at betale mere end 10.000 kroner for denne gadget

Årets aegte hit fra Apple – der kom i 2016 – er uden tvivl de trådløse hovedtelef­oner kaldet AirPods. De er naermest genialt nemme at bruge, sidder godt i ørerne, har en fin samtalelyd og er endelig til at få fat i. Lydkvalite­n er o.k., men ikke blaendende.

 ?? FOTO: ERIC RISBERG/AP ??
FOTO: ERIC RISBERG/AP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark