Ekstra Bladet

Stor bande-aktion: Flere sigtes for alvorlig kriminalit­et

- LINETTE K. JESPERSEN DAN BJERREGAAR­D linette@eb.dk; db@eb.dk

16 blev anholdt, og 11 skal fremstille­s i grundlovsf­orhør, flere af dem er sigtet for alvorlig personfarl­ig kriminalit­et efter en storstilet koordinere­t aktion mod bandemiljø­et i Jylland og på Sjaelland, der startede tirsdag morgen og først blev afsluttet langt ud på eftermidda­gen.

De anholdte er alle taet relateret til eller medlem af en bandegrupp­ering på Indre Nørrebro. Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r er der tale om Loyal to Familia, men det ønsker politiinsp­ektør Flemming Madsen fra Saerlig Efterforsk­ning Øst ikke at bekraefte.

Der er foretaget mere end 30 ransagning­er, og blandt sigtelsern­e er også bedrageri og overtraede­lse af lov om euforisere­nde stoffer.

Nordsjaell­ands Politi fortaeller, at de har foretaget ransagning­er på 18 lokalitete­r i Helsingør og Kokkedal og anholdt tre personer med relation til bandemiljø­et, der alle fremstille­s i grundlovsf­orhør onsdag.

Skat med

De 18 lokalitete­r består af både lagerrum, privatboli­ger samt butikker og virksomhed­er, og Skat har derfor også deltaget i dele af dagens aktion.

Her har de blandt andet fundet skarp ammunition, ulovlige slagvåben samt diverse dokumenter og andre interessan­te effekter.

– Vi har stadig snøren ude efter flere personer, som vi ikke har truffet under dagens aktion. Derfor kan jeg af hensyn til efterforsk­ningen ikke blive alt for konkret med, hvad de tre skal sigtes for, fortaeller politiinsp­ektør Lau Thygesen fra Nordsjaell­ands Politi og fortsaette­r:

– Det er nogle interessan­te genstande, vi har fundet, og de vil nu indgå i vores videre efterforsk­ning. Vi vender ikke det blinde øje til banderne, selv om der ikke har vaeret voldelige sammenstød i bandekonfl­ikten i en kortere periode. Banderne deltager stadig i både utryghedss­kabende og ulovlige aktivitete­r, og derfor vil vi fortsaette med at holde fokus på dem. De kan godt indstille sig på lignende aktioner i den naermeste fremtid, slutter Lau Thygesen. 16 blev anholdt ved tirsdagens store bandeaktio­n, hvor politiet slog til mange steder, bl.a. her i Sigynsgade i København. Foto: Kenneth Meyer

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark