Ekstra Bladet

Forsvar for Naser

- Odd Høyholm Dalstrøget 101 Dyssegård Finn Sørensen MF Enhedslist­en

Nu må jeg altså bakke Naser Khader (K) lidt op. Khader har bedt sin tidligere veninde, den kvindelige imam Sherin Khankan om at holde op med at lyve om ham og henviser i en privat besked om, at han altså stadig har de fotos, de to for 18 år siden udvekslede, da de havde ’noget sammen’.

Ingen ved åbenbart, hvad billederne egentlig viser, men Khader siger, at de er ganske almindelig­e og ikke på nogen måde utilbørlig­e. For mig siger Khader blot i beskeden, at billederne beviser, at Khankan lyver, og jeg ser da heller ingen trussel i beskeden.

Imamen benytter sig nu noget uklogt af en afart af #MeToo og beskylder Khader for afpresning.

Billederne skulle angivelig vaere af ’dyb personlig og privat karakter’. Jamen, hvad er det?

Under alle omstaendig­heder har denne latterlige sag vakt national interesse, hvor vide kredse forlanger Khaders hoved på et fad. Så langt er det heldigvis ikke kommet, for Khankan har åbenbart fået kolde fødder.

Hun er nok i sidste ende ikke så interesser­et i at få billederne bragt for dagens lys, for så kunne det måske vise sig, at hendes beskyldnin­ger om afpresning falder til jorden. Hykleri er et staerkt ord, og det skal ikke slides op på småting. Jeg ved bare ikke, hvad jeg ellers skal kalde det, når jeg hører socialdemo­krater og SF’ere anklage Enhedslist­en for at svigte de arbejdsløs­e og syge i forbindels­e med borgmester­valget i København.

Beskyldnin­gen kommer fra to partier, der i RSSF-regeringen gennemført­e den ene grove forringels­e efter den anden af alt det, der skulle sikre lønmodtage­rne ved arbejdsløs­hed og sygdom. Det gaelder dagpenge, efterløn, pensionsal­der, sygedagpen­ge, kontanthja­elp og førtidspen­sion/fleksjob.

Det er dem, der har gjort det lovligt at jage alvorligt syge mennesker gennem den ene nedvaerdig­ende og ødelaeggen­de praktik efter den anden. For at traede haelen rundt i øjet en ekstra gang lod de pensionist­er, arbejdsløs­e og syge betale til skattesaen­kninger for de højtlønned­e.

Hykleri er et mildt ord for deres pegen fingre ad Enhedslist­en i København. Socialdemo­kraterne kunne

Jeg forstår deres skuffelse og vrede. Men kan man tale om svigt?

Dramaet om beskaeftig­elsesposte­n i Københavns Kommune er ude af proportion­er, skriver Finn Sørensen, MF Enhedslist­en.

ovenikøbet selv have taget posten som beskaeftig­elsesborgm­ester.

Det er selvfølgel­ig ingen trøst for de mange reformramt­e, der havde set frem til, at en progressiv beskaeftig­elsesborgm­ester ville rydde op i en rådden forvaltnin­g. Jeg forstår deres

skuffelse og vrede. Men kan man tale om svigt?

Enhedslist­en har ikke lovet at tage den post. Og hvad så med de udsatte børn, de unge, de gamle? Svigter vi så også dem ved ikke at tage posterne som socialborg­mester og sundhed-omsorgsbor­gmester?

Nej. Enhedslist­en i København valgte bare at fortsaette mange års arbejde for at sikre, at København udvikler sig til en og grøn hovedstad, hvor lavtlønned­e og fattige også har råd til at bo.

 ?? FOTO: /RITZAU/GREGERS TYCHO ??
FOTO: /RITZAU/GREGERS TYCHO

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark