Ekstra Bladet

Både Danske Bank og Nordea er blevet taget med bukserne nede

39.000 DANSKERE HER SAETTES UNDERSØGEL­SEN

-

har i en ny Voxmeter-undersøgel­se helt fortjent givet de to mastodonte­r bundkarakt­erer, hvad trovaerdig­hed og rådgivning angår, noterer Jyllands-Posten.

Hovedårsag­en er ikke de lyssky transaktio­ner, men mere jordnaere problemer som elendig rådgivning, mangelfuld informatio­n, nedlagte filialer, selvbetjen­ingssystem­er, lang ventetid på telefonhen­vendelser og alskens bortforkla­ringer på, hvorfor banken haevede priserne og aendrede vilkår til ugunst for kunderne.

og Danske Bank har så travlt med at tjene milliarder til aktionaere­rne, at ganske almindelig­e kunder med ganske almindelig­e økonomiske forhold naermest føler, at de kun er til besvaer.

Helt anderledes forholder det sig med de fleste små pengeinsti­tutter, hvor Ringkjøbin­g Landbobank og Sparekasse­n Vendsyssel placerer sig helt i toppen af undersøgel­sen. Danske Bank-topchef Thomas F. Borgen lover bod og bedring.

den personlige kontakt i højsaedet. Vel har man fulgt med digitalise­ringen, men dog ikke så meget, at kunden ikke kan ringe til sin bankrådgiv­er og hurtigt få et møde i stand.

– Vi bruger bare den sunde fornuft, lyder forklaring­en fra Ringkøbing-banken.

satte den og mange andre små pengeinsti­tutter foden ned og gik ikke med til samme høje belåningsg­rad som de større banker.

Det betyder, at man her ikke har vaeret nødt til at opføre sig så brutalt efterfølge­nde og derved har undgået skuffede og til tider rystede kunder.

giver et vink med en vognstang om, at man skal forholde sig saerdeles kritisk til sin bank og interesser­e sig mere for gørelsen end for størrelsen.

Både Danske Bank og Nordea lover selvfølgel­ig bod og bedring, men det har de gjort før, uden at kunden har maerket forbedring­er.

det måske en god idé at kigge rundt i landskabet og eventuelt indgå partnerska­b med et mindre pengeinsti­tut, som har tid og lyst til at interesser­e sig for dine problemer. Hellere lille og vågen end stor og doven.

 ?? FOTO: /RITZAU/ ?? Nordea-topchef Casper von Koskull vil forgylde aktionaere­rne.
FOTO: /RITZAU/ Nordea-topchef Casper von Koskull vil forgylde aktionaere­rne.
 ?? FOTO: STINE BIDSTRUP ??
FOTO: STINE BIDSTRUP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark