Ekstra Bladet

HAN SKAL I HALL OF FAME

-

slut-70’erne og de allertidli­gste 80’ere.

Det lange lyse hår med sideskilni­ngen, iført den legendaris­ke Ajax-trøje og med ophold i datidens tyske fodboldkra­ftcenter, Borussia Mönchengla­dbach, og maegtige Real Madrid bag sig.

Ja, faktisk var det sådan, at min ven Flemming og jeg ’var’ Henning Jensen og Allan Simonsen, når graesset eller asfalten blev omdannet til et fantasi-stadion med tusinder af ellevilde tilskuere på laegterne.

nåede at sparke Danmark ind på den internatio­nale landsholds­scene

MENS ALLAN SIMONSEN

med kvalifikat­ion til EM i 1984, så var Henning Jensen lige de år aeldre og havde en karriere, der var gået på haeld, da Danmark strøg mod internatio­nal anerkendel­se kulmineren­de med VM-slutrunden i Mexico i 1986.

Det kan vaere grunden til, at Henning Jensen i den brede befolkning aldrig har fået helt den anerkendel­se, som det sublime talent berettiged­e til. Ligesom antallet af landskampe var beskedent i 70’erne, og tv-daekningen af internatio­nal fodbold det samme.

EKSEMPELVI­S ER

Fodboldens Hall of Fame – og hvor kunne man have undt den stille ’fodboldeng­el’, at han havde oplevet det.

Alene det faktum, at Henning Jensen vandt mesterskab­et i både Tyskland, Spanien og Holland er rigeligt til en plads i det fine selskab, men nu må han – som Richard Møller Nielsen – desvaerre opleve den aere fra første parket i fodboldhim­len. Så med Henning Jensens triste og tidlige død in mente kommer her en opfordring til Fodboldens Hall of Fame om, at haedre de danske fodboldleg­ender, mens de stadig selv kan påskønne og deltage i den anerkendel­se.

I respekt for, naturligvi­s, at komitéen bag haederen hverken er laeger eller spåmaend.

og Frank Arnesen angivelig er den sammensmel­tede udgave af hovedperso­nen Franke i den fremragend­e generation­sroman ’Fodboldeng­len’ af Hans-Jørgen Nielsen fra 1979, fortaeller også noget

AT HENNING JENSEN

om, hvilket indtryk Henning Jensen gjorde på sin samtid.

Billedet af en naermest vandret Henning Jensen svaevende et par meter over Wembleys grønsvaer, hvor han sekundet forinden har pandet Bobby Charltons indlaeg i kassen i EF-kampen i 1973, har vi heldigvis stadig.

Et ikonisk mål, der er blevet Henning Jensens signatur, men han skal også huskes for en fantastisk karriere.

var Henning Jensen hovedperso­nen i Hans-Jørgen Nielsens roman. For os andre vil han uden tvivl altid vaere Fodboldeng­len!

MÅSKE, MÅSKE IKKE

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark