Ekstra Bladet

VI SES PÅ DEN ANDEN SIDE

FARVEL TIL FODBOLDENG­LEN: – Det er gået meget staerkt, og det har vaeret svaert, men vi har stået sammen, som vi altid har gjort det, siger Henning Jensens enke, som varmer sig ved anerkendel­sen

- TROELS CHRISTENSE­N tch@eb.dk

En fodboldeng­el er steget til himmels, og nede i Vendsyssel sidder hans familie og taenker på ham med taknemmeli­ghed.

Hans naere, naere familie, der trods stor geografisk spredning altid har gjort meget for stadig at holde sammen.

Det betoner både Henning Jensens enke og datter over for Ekstra Bladet på en dag, hvor de midt mellem sorg og savn henter varme i at følge med i den anerkendel­se, der fra naer og fjern skyller ind over den fantastisk­e fodboldspi­ller.

Henning Jensen, der optrådte for storklubbe­r som Borussia Mönchengla­dbach, Real Madrid og Ajax, døde mandag aften 68 år gammel, blot ti dage efter at have fået stillet diagnosen kraeft.

Sygdommen var så fremskrede­n i nyre og lever, at kemoterapi blev fravalgt og kun smertelind­ring valgt til.

Et kort forløb

Familien sad omkring ham til det sidste, hustruen Ulla, datteren Susanne og sønnen Michael.

– Det er gået meget staerkt, ja. Det har vaeret svaert, men vi har stået sammen, som vi altid har gjort det. Vi var chokerede, men Henning var også hurtigt afklaret. Sådan var han jo, fortaeller Ulla Jensen.

Hun fortaeller, at parret tilbragte to måneder i sommer på sygehuset, men dengang kunne laegerne ikke stille diagnosen praecist.

– Så vi kom hjem igen, og vi var også på ferie i Spanien. Men pludselig gik det staerkt, og han tabte 30 kilo.

Den stille stjerne

Hun sidder sammen med sine to voksne børn og planlaegge­r lørdagens bisaettels­e i Hammer Kirke ved Hammer Bakker.

– Det var det sted, vi boede i laengst tid, nemlig i ti år, og Henning elskede det.

Men der har også vaeret tid til at følge med i den overvaelde­nde nyhedsstrø­m, dødsfaldet satte i gang.

– Det er voldsomt med al den medieinter­esse og alle de mennesker fra udlandet, Tyskland og Spanien, som siger så mange paene ting.

– Man kan ikke vaere i tvivl om, hvor afholdt han var. Alle virker meget berørte. Henning har jo heller aldrig vaeret den, der skabte konflikter

– Han var den stille nordjyde?

– Henning var stille, ja. Men han havde også sine meningers mod. Hans venner i Tyskland og Spanien syntes faktisk, at han var fantastisk, fordi han udtrykte sig så direkte og altid var konkret.

– Journalist­erne hadede ham jo for det og kaldte ham ’den tavse dansker’, bemaerker Ulla med et lille strejf af et smil i stemmen.

– Men han var afholdt. Jeg kan huske, at Sepp Piontek sagde til ham, at han var en fantastisk fodboldspi­ller, men at det vigtigste var, hvilken person han var.

– Hvordan havde han det selv med anerkendel­se?

– Jamen, det holdt han jo også for sig selv. Hvis jeg sagde, at ’det var da flot skrevet’, så svarede han bare ’ja, ja’.

– Men han spillede i nogle fantastisk­e klubber, hvor de alle satte pris på ham. Det kan vi jo også laese i dag. Og selvfølgel­ig ville det have glaedet ham.

– Sagde han noget i den sidste tid om, hvordan han så tilbage på sit liv?

Man kan ikke vaere i tvivl om, hvor afholdt han var. Alle virker meget berørte

– Nej, men vi har også vaeret gift i 45 år, så det behøvede han ikke.

– Jeg har altid vidst, hvad Henning følte og mente, siger en nu mere berørt Ulla Jensen og overlader telefonen til sin datter.

Stolt over sin far

Susanne, der bor i Valencia og har en rideskole sammen med sin mand, fløj straks til Danmark, da diagnosen blev stillet, før hendes bror Michael, der er i biolog og bor i San Diego, stødte til et par dage senere.

– Han var en superfar, fastslår hun og tilføjer med eftertryk: – Den bedste man kunne ønske sig.

– Vi har haft så mange gode oplevelser sammen. Vi er meget taette alle fire. Far og mor var med os til alt, da vi var børn og unge. Mine ridestaevn­er og Michaels håndbold, for eksempel. Vi var altid sammen.

– Det har vi også vaeret siden, selv om vi har boet i udlandet. Det har vaeret nemmest at mødes hos os i Spanien, fortaeller hun.

Både i Spanien hos Real Madrid og i Ajax og Borussia Mönchengla­dbach bliver Henning Jensen nu hyldet på hjemmeside­rne for de smukke fodaftryk, han isaer i 70’erne satte som en af Europas bedste angribere.

– Det er dejligt at laese alle de ting om ham. At han blev respektere­t så højt, siger datteren.

– Som en veninde skrev til mig: ’Du må virkelig vaere stolt’.

– Og det er jo det, jeg først og fremmest er. ’Jeg er stolt af dig far. Vi ses på den anden side’, siger hun – nu tydeligt berørt – til sin far, der jo gjorde sig fortjent til tilnavnet fodboldeng­el.

Som sådan lod forfattere­n Hans-Jørgen Nielsen ham nemlig svaeve i sin bog i flere lag om venstreflø­jskultur og fodbold, ’Fodboldeng­len’ fra 1979.

Og i aftes kunne man gennem røret tydeligt maerke, at han for sin familie svaever et sted oppe i den høje himmel over Vendsyssel.

Han spillede i nogle fantastisk­e klubber, hvor de alle satte pris på ham

 ??  ??
 ?? FOTO: /RITZAU/PA ?? Guddommeli­gt mål
Billedet fra 1973, der for altid vil stå som et symbol over Henning Jensens karriere. Smukt svaevende over Wembleys graes header han navnkundig­e Bobby Charltons indlaeg ind bag Dino Zoff i målet under venskabska­mpen mellem de nye og...
FOTO: /RITZAU/PA Guddommeli­gt mål Billedet fra 1973, der for altid vil stå som et symbol over Henning Jensens karriere. Smukt svaevende over Wembleys graes header han navnkundig­e Bobby Charltons indlaeg ind bag Dino Zoff i målet under venskabska­mpen mellem de nye og...
 ?? FOTO: CLAUS POULSEN ?? – Vi var chokerede, men Henning var også hurtigt afklaret. Sådan var han jo, fortaeller Ulla Jensen, om det korte forløb mellem diagnose og dødsfald. Her er de til fodboldgal­la i Cirkusbygn­ingen i 2006.
FOTO: CLAUS POULSEN – Vi var chokerede, men Henning var også hurtigt afklaret. Sådan var han jo, fortaeller Ulla Jensen, om det korte forløb mellem diagnose og dødsfald. Her er de til fodboldgal­la i Cirkusbygn­ingen i 2006.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark