Ekstra Bladet

Frank Arnesen: De kaldte ham den stumme

- JONAS RYEFELT jry@eb.dk

Frank Arnesen spillede sammen med Henning Jensen på klub- og landshold, og de laerte hinanden godt at kende. Arnesen er forståelig­t påvirket af dødsfaldet.

– Jeg er helt i chok, han var jo kun 68 år gammel. Det er ingen alder i dag, siger han til Ekstra Bladet.

Han husker ham som en forrygende mand at spille sammen med.

– Han var en fantastisk holdkammer­at, meget intelligen­t og en elegant fodboldspi­ller. Jeg ser ham som en af de allerbedst­e, vi har haft. Han er deroppe med Allan Simonsen og Michael Laudrup, fastslår Arnesen, der husker ham som en god fyr med en stille facon.

– De kaldte ham ’Den stumme’, for han sagde jo ikke så meget. Han var en sindig nordjyde. Han sagde kun noget, når han havde noget vigtigt at sige, men når han så gjorde det, så lyttede man.

Efter tiden i Ajax begyndte de også at lave andre ting sammen. De nåede blandt andet at have hus sammen i Spanien, og de havde også et forretning­seventyr, som dog ikke gik godt. Sammen med Allan Simonsen investered­e de i Hummel.

– Vi var en del af Hummel, mens jeg var i Valencia, og Henning var taget tilbage til AGF, men det gik jo desvaerre ikke så godt. Grunden til, at jeg gik med, var faktisk Henning.

Firmaet gik konkurs, og Jensen blev erklaeret personlig konkurs. Siden har han dog både vaeret vinimportø­r og spillerage­nt. I det hele taget var han en mand, der vidste meget om lidt af hvert.

– Han interesser­ede sig for alt. Han var Spanien-kender med alt fra mad, historien, tyrefaegtn­ing og så videre, fortaeller Arnesen.

 ?? FOTO: JOACHIM LADEFOGED ?? Frank Arnesen spillede sammen med Henning Jensen.
FOTO: JOACHIM LADEFOGED Frank Arnesen spillede sammen med Henning Jensen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark