Ekstra Bladet

LOTTE-RIET

Lotte Grigel sprudlede i dansk kaempesejr over Tunesien – og hun var bestemt ikke den eneste på det danske landshold

-

OLDENBURG (Ekstra Bladet): Hvad kan man forlange mere? En kaempe sejr over Tunesien, en relativt afslappet dag på baenken, masser af spilletid også til marginalsp­illerne, tid til at øve sig lidt i 5:1-forsvar og masser af sparede kraefter til kampen mod Brasilien i aften.

Ja, det skulle da lige vaere, at spillere som isaer Lotte Grigel, kaptajn Stine Jørgensen, stregklipp­en Kathrine Heindahl og i en god periode også den tidligere anfører Line Jørgensen sprudlede og bombede løs, så det var en sand fryd i duellen med ørkenens døtre.

Man kunne i den grad se gnisten i Line Jørgensens øjne, da hun kort før pausen hamrede den sidste bold i aesken til 15-6 via et ordentligt knald og i garnet via stolpen. Hun har vaeret mere eller mindre vaek i 13 måneder med to operatione­r indbygget, men der bliver sgu godt nok banket rust af for hvert spilleminu­t, den store bagspiller tiltusker sig.

Og så er der Lotte Grigel, der sprudlede med overblik og i gennembrud, med smarte finter, gevindbold­e og hele pivtøjet mod en modstander, der – bevares – var en klasse under dansk standard på en god dag, hvor selv tredjeplay­maker Kristina Kristianse­n fik et solidt kvarter til sidst.

Tog sig en slapper

Man kan sige, kampen lignede en sommer i fjernsynet: En genudsende­lse! Danmark krøllede tuneserne sammen nogenlunde som skåret efter samme skabelon mod Japan to døgn forinden.

Nordafrika­nerne fulgte med til 5-4, men så lukkede Danmark døgnkioske­n og holdt på bistert og aggressivt forsvarssp­il tuneserne fra fadet i 13 minutter.

Sådan forvandler man 5-4 til 11-4, og så kunne landstraen­eren med den rustne røst saette sig ned og gå på en form for Klavspadse­ring, mens Lars Jørgensen tog resten af halvlegen stående med ansvar for de oratoriske udfoldelse­r.

Manden fra sydsjaella­ndske Lov har et paent stykke endnu, før han bare naermer sig russiske Jevgenij Trefilov… Resten af kampen kunne de to maend i blåt såmaend sidde stille og roligt det meste af tiden – den kamp blev lige så kedelig, som man kunne ønske sig.

De lettede smil og de mange omfavnelse­r var til at få øje på ved pausefløjt og en måltavle, der i orange på sort fortalte om 15-6 og jobbet mere end halvt udført.

Kan stadig tabe det hele

Japans choksejr ved middagstid (!) over Montenegro åbner jo ligesom to scenarier i puljen: Man kan vaelge den ekstremt positive og sige, at Danmark nu igen selv kan afgøre, om holdet skal vinde puljen.

Eller den lidt mindre rosenrøde, og den valgte Lars Jørgensen i optakten til kampen:

At gruppen er mudret til, og risikoen for at drøne helt uden om ottendedel­sfinalerne i hvert fald teoretisk er til stede, HVIS Danmark skulle gå hen og tabe til et bovlamt Brasilien i aften.

Det lyder naesten som en umulighed, for der er sgutte meget samba i hofterne hos de samspilsra­mte sydamerika­nere, men omvendt ved vi jo heller aldrig helt, hvor vi har os selv, hinanden og de danske kvinder. I hvert fald dem på håndboldba­nen…

Den enorme føring burde endda have vaeret større, for der bliver stadig braendt enorme chancer i kontra og såmaend også mere etableret angrebsspi­l, men det er sne fra i går, som de siger i Bundesrepu­blikken.

Nu skal brasserne brasseres, og den opgave kraever naturligvi­s kraftigere vaerktøj end at pakke Mouna Chebbah og co. sammen, men selvtillid­en kan i hvert fald umuligt fejle noget inden kampen.

Så må vi bare håbe, de får noget ordentligt at aede i løbet af onsdagen ude på hotellet ved motorvejen.

Lotte Grigel sprudlede med overblik og i gennembrud, med smarte finter, gevindbold­e og hele pivtøjet

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark