Ekstra Bladet

Danmark er klar til VM-gyser

HÅNDBOLD-VM I7

- OG LAD MIG GLAEDELIGT ER FOR I TIRSDAGENS BRASILIEN HAR DOG RUSLAND FOR FIRE ÅR AFLØSERNE HAR IKKE STATUS ER SÅLEDES:

i midterfors­varet, manglede der lidt afstemning. Men også det blev der rettet op på.

så udråbe et trefoldigt hurra for, at vi har fået gang i kontraspil­let. Det kan stadig blive bedre, men med Stine Jørgensen som dirigent begynder det at tage form.

De lette mål er guld vaerd og vi har hurtigløbe­rne til det. Andenbølge­n er også effektiv, om end Stine Jørgensen i flere omgange selv bør trykke af, når hun kommer i tilløb helt fra midten.

det også, at Line Jørgensen efter sine mange skader igen begynder at ligne en rigtig håndboldsp­iller. Hun kan blive en uhyre vigtig brik i den fortsatte VM-kampagne. Det samme kan den blot 19-årige Kristina Jørgensen som i anden halvleg viste prøver på sit enorme talent. Her har Klavs Bruun en vidunderli­g joker til de kommende afgørende kampe. Og det er nu, det hele spidser til i Danmarks gruppe.

tidlige kamp vandt Japan højst overrasken­de over Montenegro og det efterlader gruppen helt åben. Danmark har stadig muligheden for at vinde gruppen.

Det sker, hvis vi vinder de resterende kampe mod Brasilien og Rusland. Men vi kan også ryge helt ude i mørket.

Taber vi til både Brasilien og Rusland kan vi ende på den femteplads i gruppen, som lige praecis ikke giver adgang til ottendedel­sfinalerne.

indtil videre ikke vist skraemmend­e styrke. Sydamerika­nerne spillede uafgjort mod Japan i holdets første kamp. Tunesien blev kun slået med et enkelt mål i den naeste match, og Rusland kunne Brasilien ikke stille noget op.

virker til at vaere gruppens absolut staerkeste hold. Den koleriske traener, Evgenij Trefilov råder over en trup med mange teknisk dygtige og hurtige spillere.

Isaer er holdets kontramask­ine imponerend­e. I sejren på 24-16 over Brasilien blev de 11 mål scoret på kontraløb.

siden blev Brasilien kvinder verdensmes­tre, men truppen i dag har slet ikke samme klasse.

Desuden ser det ikke ud til, at holdets store stjerne Amorim, har kraefter til at spille i laengere perioder af gangen. Hun skal have sine pauser. Alligevel blev hun sit holds topscorer med fem mål mod Rusland.

samme klasse, og i øvrigt divertered­e brasiliane­rne med overrasken­de mange tekniske fejl. Den slags skal straffes. Og det gjorde russerne. Det samme skal Danmark gøre.

Efter sejren over Tunesien lever Danmark i den grad ved slutrunden. Men Rusland bliver en hård nød at knaekke i den sidste gruppekamp fredag.

Derfor bliver Danmarks kamp i morgen mod Brasilien meget afgørende for vores videre skaebne i turneringe­n. Ingen af holdene kan tillade sig at tabe. Jeg ser dog Danmark som klar favorit.

 ??  ?? Simone Böhme jubler efter en scoring.
Simone Böhme jubler efter en scoring.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark