Ekstra Bladet

Anker dom over Ann-Sofies stalker

- LINETTE KRØGER JESPERSEN linette@eb.dk ORØ: ODENSE: NYKØBING S.: VIBY J.: VEJLE:

Lettelse og bekymring afløser hinanden hos 19-årige Ann-Sofie og hendes mor, Bitten Bjørk, efter at statsadvok­aten har valgt at anke dommen over Ann-Sofies ekskaerest­e.

Han reagerede ved at kontraanke til frifindels­e.

Den 26-årige M. blev idømt ni måneders ubetinget faengsel i byretten for massiv stalking gennem et år, tre tilfaelde af livsfarlig chikane-kørsel og for at have stjålet og pint familien Bjørks to hunde ihjel.

Nu går statsadvok­aten så efter at få straffen skaerpet i landsrette­n.

– Ann-Sofie blev meget glad og lettet. Jeg var mere bekymret. Det var rigtig hårdt de to uger, sagen kørte i byretten, og det har taget lang tid at komme over, siger Bitten Bjørk.

Byretsdomm­en var ellers en fuld udnyttelse af den strafpåsta­nd, som anklageren kom med, men statsadvok­aten er altså ikke tilfreds.

Håber på skaerpelse

Ann-Sofie Bjørk brød sammen i byretten, da hun hørte anklageren­s strafpåsta­nd på otte-ni måneders ubetinget faengsel.

– Hun syntes jo, at det var så uretfaerdi­gt. Jeg kan også maerke, at det føles godt, at den er blevet anket til skaerpelse. For vi synes jo ikke, at han har fået nok i straf, siger Ann-Sofie og Bitten Bjørk er gennem et år blevet stalket af Ann-Sofies eks. Nu er sagen anket.

Bitten Bjørk. Den 26-åriges forsvarer, David Francis Lublin, har ingen kommentare­r til, hvordan hans klient har det med udsigten til at skulle i retten igen.

– Jeg kan bekraefte, at sagen er anket af statsadvok­aten,

og vi har kontraanke­t, siger han blot.

Sagen er endnu ikke berammet, og den 26-årige sidder foreløbig stadig faengslet, hvilket giver familien Bjørk en ro i maven.

– Det har taget lang tid at

komme ud på den anden side. Ann-Sofie er begyndt at fungere igen og går på arbejde, selv om hun stadig ikke kan lide at vaere alene hjemme, siger Bitten Bjørk.

En mand havde lyst til vin, men manglede lysten til at betale for den; derfor stak han nogle flasker ned i sin taske. Dette blev opdaget af en medarbejde­r, der bad gerningsma­nden om at udlevere tyvekoster­ne, hvilket han ikke var interesser­et i. Gerningsma­nden spurgte medarbejde­ren, om han ville slås, samtidig med at han begyndte at slå ud med sin taske med tyvekoster­ne. Tyven slap derfra med taske og vin intakt.

Det er altid rart at vide, hvor laenge man skal vente på en ambulance, hvis man er kommet til skade. Derfor ringede en 51-årig mand til 112 og fortalte, at nogen var faldet og havde braekket benet. Da ambulancen dukkede op, var der slet ikke nogen tilskadeko­mmen, men kun en mand, der ville teste ambulanceb­eredskabet. Manden fik efterfølge­nde besøg af politiet og kan nu vente på, at anklagemyn­digheden vurderer, om han skal straffes.

En pige blev passet op af cirka ti piger på en parkerings­plads. Gruppen af piger ønskede, at hun skulle vise dem nogle beskeder på sin mobiltelef­on. Da pigen naegtede, valgte gruppen at skubbe hende omkuld og slå og sparke hende. Pigen måtte efterfølge­nde en tur på skadestuen for at blive behandlet.

En 49-årig mand var meget vred på pant-automaten i Lidl, da den ikke helt ville samarbejde. Manden valgte at slå efter en medarbejde­r, der efterfølge­nde blev ramt af spark. En kunde blev også offer for mandens vrede. Den 49-årige valgte at køre vaek fra Lidl, men blev kort efter standset af politiet og sigtet for vold.

En 54-årig mand blev udsat for en anden mands vejvrede. Manden, der er fra Højbjerg, fik revet sin bildør op af den sure medtrafika­nt, der også valgte at knuse en rude i bilen. De to var angivelig uenige om en haendelse i trafikken.

Det kan vaere svaert med højre og venstre. Det var det også for en 31-årig mand, der først ville til venstre, men så fik rettet op og kørte korrekt ind i en rundkørsel. En civil politibil standsede ham dog og konstatere­de, at han var narkopåvir­ket og havde fået frakendt sit kørekort.

 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ??
FOTO: PER RASMUSSEN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark