Ekstra Bladet

TULLE VANDT NERVEKRIGE­N

KAOS I STATSMINIS­TERIET: LA's leder Anders Samuelsen måtte acceptere, at skat og udlaending­e forhandles uafhaengig­t af finanslove­n, selv om partiet havde truet med valg

- STEEN LARSEN JONAS SAHL PER MATHIESSEN KRISTIAN BRÅRUD

Stik imod den ellers så stålsatte LA-leder Anders Samuelsens krav indgik regeringen og Dansk Folkeparti i aftes en finanslovs­aftale, mens forhandlin­gerne om skattelett­elser og markante udlaending­estramning­er fortsaette­r i naeste uge og formentlig helt frem til kort før jul.

Det havde Anders Samuelsen ellers forsvoret skulle ske. Kilder i partiet truede i går sågar med, at det ville udløse et valg, hvis de tre aftaler ikke kom på plads samtidig.

Men det blev altså som Dansk Folkeparti­s formand Kristian Thulesen Dahl har kraevet under de seneste dages nervekrig på Christians­borg.

Dermed har Dansk Folkeparti vundet armlaegnin­gen med Liberal Alliance om, hvorvidt forhandlin­gerne skulle deles op eller ej.

Det var dog ikke den udlaegning, Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen, havde, da han i aftes kom ud af Statsminis­teriet.

– Vi har haft et ønske om en samtidighe­d i forhold til, at alle tre aftaler skal indgås før jul. Det har vi nu en faelles forståelse for, kan lade sig gøre, siger Anders Samuelsen.

Hvad er det for et løfte, du har fået fra Kristian Thulesen Dahl?

– Vi har en faelles forståelse for og enighed om, at det her kan lade sig gøre inden jul. Det tror jeg på, når vi har set hinanden i øjnene og sagt, at det kan det. Det bliver nogle rigtig, rigtig gode skattelett­elser – markante skattelett­elser. Det hele bliver lukket før jul, siger Anders Samuelsen. hvis der ikke er en skatteafta­le inden nytår?

– Det kommer jo til at ske. Det er den forståelse, vi har, og den stoler jeg på, indtil det modsatte skulle vaere blevet bevist.

Partiets finansordf­ører Joachim B Olsen fastslog i aftes, at partiet kun stemmer for finanslove­n, hvis skatteafta­len kommer på plads.

– Der er en forståelse mellem regeringen og DF, at inden finanslove­n bliver 3. be-

 ?? FOTO: JENS DRESLING OG PHILIP DAVALI ?? Som jeg vil have det ...
Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen, tabte armlaegnin­gen til Kristian Thulesen Dahl. Samuelsen mener dog, at ’vi har en forståelse, og den stoler jeg på, indtil det modsatte skulle vaere blevet bevist’.
FOTO: JENS DRESLING OG PHILIP DAVALI Som jeg vil have det ... Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen, tabte armlaegnin­gen til Kristian Thulesen Dahl. Samuelsen mener dog, at ’vi har en forståelse, og den stoler jeg på, indtil det modsatte skulle vaere blevet bevist’.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark