Ekstra Bladet

Beordrede overfald mod kvinde i Skat

HALVANDET ÅRS FAENGSEL

-

En forretning­sdrivende fra hovedstads­området blev i går idømt ubetinget faengsel i et år og seks måneder, fordi han bestilte og organisere­de et groft overfald på en medarbejde­r i Skat naer Silkeborg. Kvinden fik brud på ribben og kaeben, da hun blev slået og sparket foran sit hjem.

Manden, der er 37 år, har modtaget dommen, skriver Midtjyllan­ds Avis.

Han bestilte to andre maend, hvoraf den ene er hans bror, til at overfalde kvinden på en landejendo­m. Han lovede dem samtidig 50.000 kroner.

Sparket da hun lå ned

Sagen er enestående. Der har ikke tidligere vaeret lignende tilfaelde i Danmark, oplyser specialank­lager Lise Hebsgaard i en pressemedd­elelse.

Ved 6.30-tiden om morgenen 14. marts blev overfaldet udført, da hun var ved at forlade hjemmet.

Først blev hun slået flere gange i ansigtet med knyttet naeve. Derefter blev hun sparket i ansigtet, også da hun lå vaergeløs på jorden.

Bagmanden havde set sig sur på den ansatte i Skat på grund af sagsbehand­ling og afgørelser vedrørende den 37-åriges virksomhed.

I fredagens retsmøde tilstod manden at have bestilt det grove overfald. Selv sagde han ifølge Midtjyllan­ds Avis, at meningen var, at hun skulle have nogle lussinger og ’saettes op mod en mur’.

I sin begrundels­e for straffen på halvandet år sagde dommeren, at der var tale om et ’nøje planlagt og groft voldsforho­ld’.

Den 37-årige skal endvidere betale cirka 20.000 kroner til offeret.

Ledelsen i Skat har tidligere lovet, at man vil tage hånd om kvinden og hendes familie.

Som naevnt udførte broderen og en anden mand ifølge politiet overfaldet. Mens den ene holdt vagt, slog og sparkede den anden offeret.

Efter lang tids efterforsk­ning kunne politiet anholde de tre maend 24. august. Dagen efter blev de varetaegts­faengslet.

Nu forbereder anklagemyn­digheden sagen mod de to, der udførte selve voldshandl­ingen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark