Ekstra Bladet

Laura på 15 er DR’s fremtid

- 15-årige Laura ’Det virker jo helt I et aftaleudka­st fjollet, DR har haft Alt dette til trods

Laura kan godt lide ’Bagedysten’ og ’Bonderøven’. Men prisen er for høj. på det.

Hun skal vaske op i 31 timer på den lokale café for at få råd til licensen på 2492 kroner.

Det vil vaere prisen for at se de cirka 16 timers DR om måneden, som hendes forbrug svarer til. For hun har faktisk et forbrug, selv om mange tror, at unge kun ser Youtube og sociale medier.

Laura kan godt lide ’Den store bagedyst’ og ’Bonderøven’, fordi det er originale programmer, som ikke findes andre steder.

Men prisen er for høj, for den svarer til, at hun skal arbejde to timer for at se en times DR.

at det kraever så meget af en studerende, som i forvejen har travlt med studier, venner og fritid – blot for at kunne se en smule gammeldags fjernsyn’, skrev hun i et laeserbrev i Ekstra Bladet forleden.

Det er klogt at lytte til Laura. Vi styrer mod en generation af sortseere, for hun og hendes jaevnaldre­nde ser licensen som både ulogisk og utidssvare­nde.

Alene af den grund er det en god idé at droppe licensen helt og i stedet hive midlerne ind over skatten, som der nu laegges op til fra politisk hold.

Der bliver simpelt hen nødt til at ske noget med mastodonte­n, hvis vi skal elske den i faellesska­b i fremtiden. En slankekur ville nok heller ikke gøre uopretteli­g skade.

mellem regeringen og Dansk Folkeparti fra finanslovs­forhandlin­gerne, som Politiken opsnappede i denne uge, laegges der også op til en reduktion på 12,5 pct. i perioden 2019-2022 i forhold til niveauet i 2018.

Ikke at jeg skal gøre mig klog på, hvordan man bedst laegger snittet, når fedtet skal skaeres fra i DR. Der vil vaere mange meninger om, hvad der kan undvaeres, og hvad der skal bevares.

Men jeg ved af min erfaring fra den del af mediebranc­hen, som laenge har vaeret under økonomisk pres, at de hårde tider skaerper sansen for at ramme rigtigt med

det så komfortabe­lt for licensmidl­erne, at der har vaeret grobund for en raekke skandalesa­ger. I flaeng kan naevnes hestetrans­port, flytranspo­rt af nyhedsdire­ktør til og fra arbejde, mangfoldig­hedskonsul­ent og tårnhøje aftraedels­esordninge­r.

Efter de mange skud i egen fod tegner der sig altså nu et politisk flertal for at skaere ned i budgettern­e i en eller anden målestok.

Hvis aflysninge­n i 11. time af julekalend­eren på P1 vitterlig skyldtes angst for, at den var for rød for blå blok, så var anstrengel­serne for at please politikern­e forgaeves.

kan Laura på 15 godt se fidusen i et originalt program fra DR. Hun vil sådan set også gerne betale for det. Med måde.

Hvis jeg var DR, ville jeg holde fokus helt skarpt på hende.

Hun er fremtiden.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark