Ekstra Bladet

Kaere Lars Løkke

- Leif Lemcke Ildfugleva­enget 148 Odense S Tina Møller Madsen gruppeform­and for Privat Service, Hotel og Restaurati­on i 3F Søren Heisel, forbundsse­kretaer og ligestilli­ngsansvarl­ig i 3F

Det eneste, jeg ønsker mig til jul, er, at du udskriver folketings­valg, nu er du på kant med DF igen igen. Så hvis du er frisk – og hvis du tør selvfølgel­ig – så gør det.

Det kan ikke vaere rigtigt, at så små partier som Liberal Arrogance og konservati­ve skal saette dagsordene­n og gøre hverdagen festligere sammen med Venstre for alle dem, der har rigeligt i forvejen. Det er sgu ikke blevet nemmere at vaere arbejdsløs, kontanthja­elpsmodtag­er eller syg for den sags skyld i vores lille velfaerdss­amfund. Vores sundhedsva­esen halter, og de aeldre behandles uanstaendi­gt. Så laenge de borgerlige partier huserer, så vanker der smaek til alle, dog undtaget erhvervsfo­lk og aktionaere­r og andet skidtfolk.

Regeringen vil gerne spise Leif Lemcke synes, Lars Løkke skal udskrive valg, nu han igen er på kant med Kristian Thulesen Dahl. de almindelig­e lønmodtage­re af med skattelett­elser, de stikker blår i øjnene og også blåt for den sags skyld. Nej, lad os få et valg i 2018, så håber jeg, danskerne ser rødt og sammen med DF får chancen for at forbedre forholdene for ALLE danskere. Tulle og Mette har jo småkysset lidt undervejs, så find nu sammen. Flere undersøgel­ser har vist, at Danmark indtager en kedelig førsteplad­s, når det kommer til seksuel chikane. En europaeisk undersøgel­se fra 2014 viste, at mere end hver tredje kvinde har vaeret udsat for seksuel chikane. Og et rundspørge til 3F’s tillidsrep­raesentant­er viste, at hver tiende har haft en kollega, der har vaeret sygemeldt på grund af seksuel chikane.

Tjenere i restaurati­onsmiljøet er saerlig udsat for sexchikane fra kunderne, fordi kombinatio­nen af bjaeldekla­ng og snaps tilsynelad­ende skaber et saerligt rum, hvor gaesterne fra tid til anden kan have svaert ved at holde lapperne og de kaekke bemaerknin­ger for sig selv.

Netop derfor har vi i Nordisk Union for Hoteller, Restaurant­er, Catering og Turisme ivaerksat kampagnen #notontheme­nu. Kampagnen saettes i gang her i december, fordi det er saeson for julefrokos­ter, og fordi der er en klar sammenhaen­g mellem indtagelse af alkohol i restaurati­onsmiljøet og seksuel chikane og kraenkelse­r. Det gamle mundheld om, at når alkoholen kommer ind, så går hjernen ud, er faktisk ganske sandt – og det saerligt i december.

Formålet med kampagnen #notontheme­nu er at skabe opmaerksom­hed omkring den chikane og kraenkelse­r, som desvaerre alt for Det gamle mundheld om, at når alkoholen kommer ind, så går hjernen ud, er faktisk ganske sandt – og det saerligt i december.

Bemaerknin­ger som ’lamselår’ eller ’laekker røv i den nederdel’ er ikke bare dumsmarte, det er verbal chikane

ofte er del af arbejdsmil­jøet for vores tjenere og serverings­personale. Og det er bare ikke i orden. Vore kolleger er til stede for at servicere og hygge om gaesterne, men de er altså ikke en del af julebuffet­en. Så bemaerknin­ger som ’lamselår’ eller ’laekker røv i den nederdel’ er ikke bare dumsmarte, det er verbal chikane, på samme måde som et klap i røven altså ikke er en acceptabel kommunikat­ionsform, når der skal bestilles en runde snaps.

En fin lille tommelfing­erregel, som man altid kan rette sig efter, er: Hvordan

ville jeg reagere, hvis en vildt fremmed udsatte min søn, datter eller aegtefaell­e for mine bemaerknin­ger eller adfaerd?

Skål og velbekomme.

 ?? FOTO: /RITZAU/ ??
FOTO: /RITZAU/
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark