Ekstra Bladet

Samfundet svigter os unge

- Freja Nordstrøm Munkensdam Gymnasium Kolding

Bander er en mulighed, hvis de unge ikke kan klare samfundets krav, siger Freja Nordstrøm.

Vi straeber alle efter det perfekte liv. Der er et kaempe socialt pres på os unge. Vi SKAL have et job! Gerne et job, der giver en masse skattekron­er til statskasse­n. Hvis vi ikke får dette, bliver vi stemplet som nasserøve, der intet potentiale har. Mange unge vaelger gymnasiet, og statistikk­er viser, at vi kommer til at mangle erhvervsud­dannede.

HVORFOR MON? Det er nok, fordi vi i det danske samfund har lavet et ideal for, hvordan vi danske unge skal ende. Og det er her, alle vi unge er blevet fortalt, at det er den gymnasiale uddannelse, der åbner flest døre, skaber flest høje stillinger og tjener flest penge hjem.

Og det er her, vi falder fra!

Det er ikke alle, der har ressourcer­ne og faerdighed­erne til at gennemføre en sådan ungdomsudd­annelse. Ud over uddannelse skal vi helst have et socialt liv, og det ene må ENDELIG ikke udelukke det andet. Vi vil det hele og SKAL det hele!

Og hvordan opnår man alle disse ting uden at have grundlaget til det? Ja, bander er et godt bud. Du får det sociale faellesska­b, og du får økonomisk overskud.

En af de største konflikter i vores samfund p.t. er diskussion­en om, hvordan vi løser rocker- og bandekrige­ne. Jeg mener, at vi skal kigge helt andre steder hen. Vi skal have en kulturaend­ring, hvor der skal ske markante aendringer i forhold til forventnin­ger til de unge.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ??
FOTO: KENNETH MEYER

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark