Ekstra Bladet

DANMARK SMADRET – MEN SLIPPER FOR NORGE

Danmark blev kørt i saenk af staerkt russisk landshold, men kan holdet slå Tyskland på søndag, venter Sverige og ikke Norge i kvartfinal­en

-

OLDENBURG (Ekstra Bladet): Nå, så bliver det altså Tyskland i ottendedel­sfinalen – og allerede på søndag.

Skal man endelig tabe, så må man da sige, at det danske landshold naermest er spyttet ud af et lykkehjul. For ikke nok med, at det stensikre nederlag til Rusland – 27-32 efter 11-12 ved pausen – nu kaster Danmark ind i et opgør med germanerne, der godt nok er vaerter for VM, men bestemt ikke har imponeret stort i slutrunden. De blev fuldstaend­ig sønderbank­et af Holland i den sidste gruppekamp.

Men vinder Danmark over tyskerne, så er det mod forventnin­g IKKE Norge, der venter i kvartfinal­en. Sverige overrasked­e nemlig stort og vandt dén gruppe med en 31-28 sejr over de skandinavi­ske rivaler, hvilket er imponerend­e i sig selv – men de blågule i en kvartfinal­e er altså alt andet lige en lidt mere spiselig udfordring end de selvsikre nordmaend, der har det med at få blodskudte øjne, når de møder de evige danske rivaler.

Danmark spiller søndag kl. 20.30 mod Tyskland i Magdeburg. Så ligger det også fast!

Danmark blev kørt fuldstaend­ig i saenk af den røde haer. Ikke af tonstungt artilleri fra Rostov-Don, Lada Togliatti eller andre kaserner i det enorme rige ovre østpå – men af små, trickrige entertaine­re som eksempelvi­s Anna Vyakhireva, der formentlig kan finte en brun bjørn vaek fra en laksefyldt flod og langt fanden i vold ud i den russiske tundra.

Og så tabte Danmark, som man aldrig helt ved, hvor man har – og det ved spillerne vist heller ikke – ret meget til sig selv.

Håbløs start

Det blev en besynderli­g håndboldka­mp. 60 minutter naesten uden for enhver forstand, for hvordan kan et hold stadig vaere med i en håndboldka­mp efter så håbløs en start?

Da der var spillet 10 minutter førte russerne ’kun’ 6-2, og de danske jenter havde såmaend brugt en bagatel af 11 skud på at nagle to scoringer til måltavlen. Line Haugsted med tre missere og Mette Tranborg med fire (!), Maria Fisker og Stine Jørgensen med hver en forbier.

Og russerne kom tordnende i et massivt tryk på det danske forsvar, hvor der godt nok skulle sidesteppe­s i et vist tempo for at følge med de russiske kryds og indspil til stregen, der efterlod et dansk forsvar fuldstaend­ig blottet.

Forklaring­en hedder selvfølgel­ig Sandra Toft!

Redningern­e var ikke mange, men de var enorme! Esbjerg-keeperen plukkede fuldstaend­igt frie kontrasput­nikker, russere i gennembrud og stregspill­ere helt blanke og haengende i luften langt inde over det danske felt.

Fra konceptern­e

Klavs Bruun skiftede Line Jørgensen ind i stedet for Mette Tranborg, Lotte Grigel i stedet for Line Haugsted og spillede en periode og med succes syv mod seks. Da russerne åbenbart samtidig havde fået fedtede fingre, tabte bolde og begik deres fejl, sled Danmark sig naermest mirakuløst oven på den åbning i front ved 10-9 fire minutter før pausen.

På det tidspunkt ville mange andre modstander­e vel have vaeret en anelse rystede, men ikke Rusland, der har så enormt mange strenge at spille på. Det er fuldstaend­ig ligegyldig­t, om det er A- eller B-kaeden, der er inde. Det spiller ingen trille. Alle praesterer – måske en anelse ujaevnt – men på suveraent højt niveau, trods de mange enorme skideballe­r fra Jevgenij Trevilov, hvis stemme drønede helt op i fal-

 ??  ?? Lidt trykket stemning
Der var en lidt blandet stemning på baenken under kampen. Klavs Bruun og co. kan glaede sig over ikke at kunne møde Norge før i en eventuel finale.
Lidt trykket stemning Der var en lidt blandet stemning på baenken under kampen. Klavs Bruun og co. kan glaede sig over ikke at kunne møde Norge før i en eventuel finale.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark