Ekstra Bladet

DOPING-LAVINEN RULLER VIDERE

NYHEDER/RESULTATER

-

Dopingskan­dalen i Rusland er langtfra slut endnu, og den kan nu brede sig til også at involvere fodbold.

Det Internatio­nale Fodboldfor­bund (FIFA) oplyste i går, at Det Internatio­nale Antidoping Agentur (WADA) i naeste uge vil videregive nye oplysninge­r om mulig doping i russisk fodbold.

Oplysninge­rne kan vaere med til at underbygge beskyldnin­gerne om doping i russisk fodbold.

Der skulle angiveligt vaere tale om 34 mulige dopingsage­r i russisk fodbold med baggrund i den WADA-rapport, der allerede har afsløret doping i andre sportsgren­e i Rusland.

Nogle af de 34 sager skulle dreje sig om spillere fra den russiske VM-trup fra slutrunden i Brasilien i 2014.

FIFA meddeler, at WADA har indkaldt til et møde på torsdag for at informere flere internatio­nale specialfor­bund om de nye oplysninge­r.

Allerede i sidste måned oplyste WADA, at agenturet har fået adgang til en database fra antidoping­laboratori­et i Moskva, som inkluderer al testmateri­ale fra januar 2012 og frem til august 2015.

Det kan afsløre detaljer om tusindvis af dopingprøv­er, som blev destrueret i laboratori­et i december 2014, efter at en tysk dokumentar­udsendelse kom med de første afsløringe­r om doping i russisk idraet.

Mutko i fedtefadet

Whistleblo­weren Grigory Rodchenkov har vidnet og fortalt, at han personligt ledede arbejdet med at ødelaegge omkring 8000 dopingprøv­er Den tidligere sportsmini­ster i Rusland Vitaly Mutko er udelukket på livstid for sin involverin­g i dopingskan­dalen. Alligevel står han fortsat i spidsen for den organisati­onskomité, der skal arrangere VM i fodbold naeste sommer.

13. og 14. december 2014.

Afsløringe­rne om mulig doping i russisk fodbold er ekstra ubelejlige for FIFA, fordi de kommer et halvt år før naeste sommers VM-slutrunde i Rusland.

Vitaly Mutko, som er vicepremie­rminister i Rusland og tidligere sportsmini­ster i landet, er udelukket på livstid for sin involverin­g i dopingskan­dalen.

Alligevel står han fortsat i spidsen for den organisati­onskomité, der skal arrangere

VM naeste sommer.

FIFA har hidtil holdt hånden over Mutko, men forbundet åbner nu op for, at der kan komme en følgestraf, hvis beviserne er tydelige nok.

– Vi vil fortsat samarbejde taet med WADA og udforske alle spor.

– Hvis det viser sig, at der er tilstraekk­elige beviser for brud på antidoping­reglerne, så vil vi komme med en passende straf, lyder det fra FIFA.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark