Ekstra Bladet

MOURINHO KAN DRILLE GUARDIOLA Et helt saerligt opgør

- WEEKENDEN BYDER HOS MANCHESTER UNITED MOURINHO OG MANCHESTER VI SÅ ALLEREDE I SIDSTE SAESON OG MÅSKE ER DET JEG FORVENTER, AT DEN STØRSTE GULEROD

på adskillige store kampe i Premier League, men det største må klart vaere derbyet i Manchester.

City og United topper af Premier Leaguetabe­llen, og det er de havnet på vidt forskellig­e måder, må man sige.

Det er med til at gøre netop denne kamp til noget helt saerligt, og jeg synes godt, at man kan sige, at den rent taktisk bliver den mest interessan­te i Premier League-saesonen indtil nu.

Hvis det var Liverpool eller Tottenham, der mødte Manchester City på hjemmebane, ville man vide på forhånd, at de ville spille efter deres egne kvaliteter.

ved man, at det meste af denne uge er gået med at forberede sig i mindste detalje på kampen. José Mourinho vil laegge alt an på, hvordan Manchester City spiller. Og det tror jeg egentlig godt, at de kan få succes med, for de har nogle kvaliteter, som Manchester City ikke kan lide at spille mod.

United blev kritiseret hårdt for at parkere bussen i udekampen mod Liverpool tidligere på saesonen. Det skyldtes – tror jeg – at mange på det tidspunkt mente, at Manchester Uniteds Det er slet ikke utaenkelig­t, at Manchester United og José Mourinho kan få skovlen under Pep Guardiolas suveraene Manchester City i weekenden, vurderer Jan Mølby. De to storhold mødes søndag klokken 17.30. hold er bedre end Liverpools og derfor også burde vaeret gået efter sejren.

De fleste accepterer nok nu, at Manchester City er det bedste hold, og derfor er det også nemmere at acceptere, hvis José Mourinho laegger en strategi, som handler 100 procent om, hvordan United effektivt stopper dem.

Jeg tror ikke, at Mourinho har taenkt på meget andet i denne saeson end de her vigtige kampe, blandt andet altså mod lokalrival­erne. På hvor vigtige de er for Manchester United som klub og for ham som manager.

i sidste saeson i Europa League-finalen, hvordan han mod Ajax lagde en meget primitiv taktik – som var effektiv, og det var Manchester United, der blev fejret på banen bagefter.

Jeg tror, vi vil se noget af det samme i morgen. Mange lange bolde tidligt i angrebene.

Manchester Citys forsvar, så kampen ikke kommer til at foregå på Pep Guardiolas praemisser.

Med Paul Pogba ude med karantaene er det absolut ikke utaenkelig­t, at vi kommer til at se en Marouane Fellaini i en nøglerolle, for han kan fylde utroligt meget i det spil.

Der kan også blive tale om en decideret mandsopdae­kning, som man ellers ikke ser ofte i Premier League.

valgte José Mourinho at lade Ander Herrera mandsopdae­kke Eden Hazard, da Chelsea kom til Old Trafford, og man kan ikke udelukke noget lignende her.

Alle ved jo, at det er David Silva, hvis han er med, og Kevin de Bruyne, der saetter rytmen i Manchester Citys spil.

Selvfølgel­ig er det én ting at sige, hvad man gerne vil imod Manchester City. Det er lidt mere vanskeligt at udføre med succes.

Men Manchester United har kvaliteter­ne, de er i god form som hold, og de har spillere i god form. Marcus Rashford og Jesse Lingard har ramt en god stime, så det kan godt lade sig gøre.

et godt tidspunkt at møde Manchester City på lige nu.

De tabte i midtugen i Champions League til Shakhtar Donetsk – ganske vist i en meget reservespa­ekket udgave. Og selv om de har vundet, vundet og vundet i Premier League synes jeg, at der har vaeret tegn på, at flere modstander­e på det seneste måske har fundet måder at spille dem på.

De har gjort tingene vanskelige­re for Manchester City, som har haft lidt svaerere ved at bryde hold ned. Alt er ikke kommet så nemt til Guardiola og City som tidligere på saesonen.

Jeg tror ikke, at Mourinho har taenkt på meget andet i denne saeson end de her vigtige kampe

vi vil komme til at se Manchester City og Pep Guardiola forsøge sig med de samme ting, som har virket i saesonen indtil nu.

De har så store kvaliteter, at det ville vaere maerkeligt andet – og det ville ligne Guardiola meget, meget dårligt. Han er parat til at løbe store risici for at få løftet spillet helt op på det øverste niveau.

Og samtidig kan de gå efter en Premier League-rekord, nemlig 14 sejre på stribe i

den samme saeson.

for Manchester City må imidlertid vaere, at man kan åbne et hul på 11 point ned til forfølgern­e.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark