Ekstra Bladet

– Er det ikke lidt ekstremt at skaere alt mel og sukker fra?

-

– Mange synes, det er ekstremt, men jeg synes, at det er nemmere at veje maden end at taelle kalorier. Jeg synes, at det er enkelt at forholde sig til de tre måltider om dagen. Jeg har fået et nemmere liv. Sukkertran­gen er helt vaek, siger Inger.

Thompson fortaeller i sin bog, at hun har vaeret afhaengig af ’så at sige hvert eneste rusmiddel, der findes på kloden’. Hun mener, at intet er svaerere at blive uafhaengig af end mad og fortaeller også om sin egen overspisni­ng.

– Det er et videnskabe­ligt faktum, at madbegraen­sninger baseret på viljestyrk­e, sådan som den fungerer i hjernen, kombineret med stressfakt­orerne og tempoet i vores moderne tilvaerels­e, gør dig sårbar over for overspisni­ng. Overspisni­ng saetter gang i et skred af reaktioner i hjernen og fører til to ting: umaettelig sult og et ustyrligt madbegaer, mener Thompson.

på 49 år har også skåret ned på hvedemel og sukker. Hun har tabt seks kilo, men er mest optaget af, at hun endelig sover godt om natten.

– Jeg har siden barndommen kaempet med søvnmangel. Jeg er vågnet efter tre-fire timer og har så ligget vågen i et par timer. Jeg har prøvet alt fra sovetablet­ter til lysterapi og gode råd. Som psykolog ved jeg alt om kognitive teknikker, siger Tone Blystad.

Tone Blystad har nu droppet sine tabletter mod halsbrand og mener, at det er de nye spisevaner og et større tidsrum med faste hvert døgn, som har givet de gode resultater. Et langt fastetidsr­um skal ifølge Bright Line Eating øge det, der kaldes autofagi – en proces, der stimulerer oprydninge­n af skadede celler og dermed øger modstandsk­raften mod infektione­r og sygdomme. Denne proces starter tre-fire timer efter sidste madindtag. Hvis sidste måltid er ved 17-18tiden, vil man få en meget laengere periode til at reparere celler, fordi kroppen så ikke kun er optaget af at fordøje maden.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark