Ekstra Bladet

Jeg vil da ikke sidde og bruge hele dagen foran tv eller på at drikke øl. Jeg er et rigtigt menneske. Jeg har brug for at vaere sammen med andre

-

ANNES MINDETAVLE

fyldt med anekdoter fra kendte danske skuespille­re, udflugter til hemmelige locations og et taet bånd med de andre faste statister, der naermest kan betegnes som familiaert.

For Anne er det mere indholdsri­gt at møde til en dag, der naermest buldrer med intro-sangen fra ’Sam’s Bar’, for alle kender Anne, og Anne kender alle. Og der er brug for Anne, også selv om hun bare skal stå og kigge i baggrunden. Eller spille bums.

– Som statist kan du altid bruges, uanset hvor flot dit cv er. Du er god, som du er, og du bliver vaerdsat for at vaere dig. Du er med til at hjaelpe en film med at blive til en, siger hun og tilføjer:

– Selv bumserne er vigtige roller. Det er sjovt at spille bums. De lavede en hel bumsegrupp­e til DR's ’Herrens Veje’ af faste statister, der ikke kunne erstattes til rollerne. Jeg var en af dem, siger hun med stolthed.

Selv om Anne har vaeret i flere produktion­er, end der er dage i året, er der graenser for, hvad hun vil medvirke i. For eksempel takkede hun nej tak til at medvirke som statist i ’Klovn’ af den simple grund, at hun ikke brød sig om filmen.

– Det er for plat for mig. Det vil jeg ikke bruge min tid på. Så vil jeg hellere medvirke i film og serier, som jeg selv ville se på tv eller i biografen, siger hun.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark