Ekstra Bladet

FOR ENHVER PRIS

-

Og Kristian Thulesen Dahl? Han behøver som saedvanlig ikke at gøre noget

FOR NOGLE MÅNEDER siden interviewe­de jeg Kristian Thulesen Dahl:

’Jeg behøver ikke vaere statsminis­ter’, sagde han. Vi ser hvorfor i disse dage. Og hvad gør det så statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen til?

Det mest åbenlyse svar er, at det gør Lars Løkke til ’statsminis­ter for enhver pris.’

Løkke i Altså det stik modsatte af, hvad sin tid haevdede at ville vaere.

I DET OMFANG Danmarks statsminis­ter overhovede­t havde et politisk projekt, visnede det allerede, da han forgaeves forsøgte at plante sin 2025-plan i ufrugtbar jord. Det blev løst med Løkkes egentlige modus operandi: en udsaettels­e.

En skatterefo­rm er blevet det store stridspunk­t i finanslovs­forhandlin­gerne.

nyt. Skattelett­elser er således Hvilket ikke er blevet udsat og udsat gennem hele denne borgerlige statsminis­terperiode.

OG HVOR IRONISK er Liberal Alliances rolle i VLAK-regeringen ikke i dette lys?

Det minder om, hvad partiforma­nd Anders Samuelsen udtalte, da valget var overstået i 2015, og hans parti endnu gik mere ind for topskattel­ettelser end for at få ministerpo­ster:

’Vi skal undgå at ende der, hvor Løkke i princippet er den nye Thorning, og Kristian Thulesen Dahl er den nye Vestager’, sagde Samuelsen, underforst­ået, at så kommer man i SF-klemme.

Velkommen til virkelighe­den, hr. Samuelsen.

MAN KAN INDVENDE, at Lars Løkke ikke helt

den nye Thorning, kan leve op til at vaere da det er småt med løftebrudd­ene, når man ikke rigtig har nogen politiske aerinder ud over at forblive statsminis­ter.

På saet og vis kan man sige, at Danmarks nuvaerende statsminis­ter sidder på posten som en slags beskaeftig­elsesproje­kt og derfor ironisk nok spejler den socialstat,

at reformere. han haevder at vaere i gang med Lars Løkke Rasmussen er blevet en politisk farcefigur. En nutidig politisk legemliggø­relse af Groucho Marx’ udsagn: ’These are my principles, and if you don’t like them, I have others (her er mine principper, og bryder du dig ikke om dem, har jeg nogle andre, red.)’.

dog en ret staerk forhandlin­gsposition. Det er

OG OM LIDT NÅR beskeden også frem til Liberal Alliance. Her kan man godt begynde at øve sig i den saerlige politiske disciplin, hvor nederlag udlaegges som sejre. Hvor man bøjer virkelighe­den efter ens egen horisontli­nje og insisterer på, at solen ikke går ned, men står op.

Kristian Thulesen Dahl? Han behøver Og som saedvanlig ikke at gøre noget. Han behøver ikke vaere statsminis­ter.

 ?? FOTO: AP ?? På saet og vis kan man sige, at Danmarks nuvaerende statsminis­ter sidder på posten som en slags beskaeftig­elsesproje­kt.
FOTO: AP På saet og vis kan man sige, at Danmarks nuvaerende statsminis­ter sidder på posten som en slags beskaeftig­elsesproje­kt.
 ?? KASTRUPS VERDEN EKSTRA BLADETS OPINIONS-REDAKTØR MADS KASTRUP ??
KASTRUPS VERDEN EKSTRA BLADETS OPINIONS-REDAKTØR MADS KASTRUP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark