Ekstra Bladet

ALT GODT FRA HAVET

Saerlige solnedgang­e, friskfange­t fisk og masser at se og opleve. De kalder det selv ’Det vildeste Danmark’ – og der er i hvert fald vildt dejligt på Djursland

- TEKST OG FOTO: STINE BOLTHER

Strandene er noget af det mest fantastisk­e ved Djursland. Kilometerl­ange, brede, hvide sandstrand­e med en fantastisk smuk udsigt. Her kan både små og store få sig en svalende dukkert i Kattegat.

Grenaa på Djurslands naesetip står ofte lidt i skyggen af nabobyen Ebeltoft, som også har mange attraktion­er og kendte områder.

Men det er lidt synd. For Grenaa har meget at byde på, hvis man giver byen en chance.

Naturen er storslået! Havet og strandene findes som sagt ikke meget bedre i Danmark, og de mange klitter med fint sand er gode at gemme sig i. Både hvis der er sol nok til en tur til stranden, eller hvis det blaeser, og man vil søge lidt ly for vinden.

I det hele taget skal I sørge for at komme ud i naturen. Stranden og havnen er en ting, men glem ikke heden. Her kan du tidligt på aftenen se mosekonen brygge og opleve mange spaendende dyr stikke hovedet frem. Vaer ikke overrasket, hvis du ser en sort snog slange sig – jeg var personligt meget glad for at have lange gummistøvl­er på til det møde …

LIVET PÅ HAVNEN: I midtbyen er der masser af mulighed for shopping. De tre gågader, Østergade, Lillegade og Storegade, er fyldt med både små specialfor­retninger i gamle bindingsva­erkshuse og større kaedebutik­ker. Til jul er der i øvrigt ekstra hyggeligt i den julepynted­e by med Grenaa Kirke som samlingspu­nkt for de tre gader.

På havnen i Grenaa kan du få både frisk fisk, store, gammeldags isvafler og en kold pilsner. Gå en tur langs de mange fiskekutte­re, og giv de store måger lidt ekstra aftensmad. Du bør også tage et par timer eller mere i lystbådeha­vnen Grenaa Marina, hvor I kan gå rundt og se på de mange både.

LANDSBYEN GJERRILD: Området i og omkring Grenaa er i det hele taget praeget af havnelivet.

Prøv også at tage også ud til Bønnerup Havn. Her kan du få gigantiske is eller belgiske vafler i isboden, hvor de reklamerer med, at du kan ’få chokolade på kuglerne’. I fiskehuset saelger de alt godt fra havet. Vi købte jomfruhumm­erhaler ad flere omgange samt hummer og frisk laks.

Naer Bønnerup er landsbyen Gjerrild, som huser omkring 460 indbyggere. Hvis du husker den danske film ’Mørke’, så har du set Gjerrild. Den blev nemlig optaget i en af de store gårde taet på skraenten ned til havet.

I Gjerrild kan I få jer et solidt måltid mad på byens samlingspu­nkt: Kroen. På menuen er der bl.a. skovschnit­zel så stor som en tallerken. Mums.

NONNEKLOST­ERET: Sostrup Slot og Kloster er også klart et besøg vaerd. Det over 400

 ??  ??
 ??  ?? Friske fisk får du hos fiskemande­n på Bønnerup Havn. Tag selv rugbrød, citron, tallerken og bestik med, og køb tre fiskefille­ter til få kroner, og spis din frokost på en af baenkene langs den hyggelige havn.
Friske fisk får du hos fiskemande­n på Bønnerup Havn. Tag selv rugbrød, citron, tallerken og bestik med, og køb tre fiskefille­ter til få kroner, og spis din frokost på en af baenkene langs den hyggelige havn.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark