Ekstra Bladet

TIVOLI BLAESER PÅ PROGNOSERN­E: Hos os er julen hvid

-

I Tivoli skal julen vaere hvid.

Og det uanset, hvordan vejret i øvrigt arter sig, fortaeller Tivolis pressechef, Torben Plank.

På fire af ugens syv dage er der folk, der går rundt i haven og laver frisk sne. Det sprøjtes på traeer, buske og tagene af de små boder.

Og det ligner ganske godt, selv om det slet ikke er i sne, hvor urt og busk står i skjul.

Egentlig er det en papirmasse, som består af en masse smuld. Massen ligner imidlertid sne så godt, at nogen kommer i tvivl.

– Vi oplever jaevnligt, at folk siger ’Gud, det har sneet’, når de kommer ind og ser det hele. Vi ser også, at folk skutter sig som på en rigtig snevejrsda­g. Også selv om det er mildt i vejret. Så vi rammer åbenbart noget, forklarer Torben Plank.

Dyrt show

Pressechef­en er ikke meget for at fortaelle, hvor mange penge snelandska­bet i Tivoli koster. Og hvor Tivoli skaffer papirmasse­n fra. Han fortaeller kun, at det er dyrt.

– Det er en af vores hemmelighe­der. Men det er rigtigt, at det ikke bare er noget, man kan købe i et byggemarke­d, siger Torben Plank.

Ifølge Torben Plank er den kunstige sne ganske harmløs for miljøet. Det bedste resultat kommer – siger pressechef­en – hvis der samtidig også falder rigtig sne fra himlen.

– Vi vil selvfølgel­ig allerhelst have, at det sner rigtigt.

Det er 24 år siden, at Tivoli første gang valgte at holde åbent op til jul. Dengang havde man fem handelsbod­er til at markere højtiden. I år er der mere end 40 boder.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark