Ekstra Bladet

Hr. Pia Kjaersgaar­d

NYTÅRSTORS­KEN 2017

- Henrik Thorup Siden følger Du kan også Ikke blot hagar@eb.dk

Ifølge Vederlagsk­ommissione­n er der kun 320 danske fuldtidspo­litikere. Nemlig folketings­medlemmer, ministre, borgmestre og regionsråd­sformaend.

Henrik Thorup er ingen af delene. Alligevel scorede han – sidst vi kiggede, det var i 2016 – over en million kroner om året på diverse ben og optjente samtidig en usaedvanli­g fed, livsvarig pension.

Så må manden vaere meget dygtig, taenker du måske, men det er der egentlig meget lidt, der tyder på.

Stor folkelig opbakning har han heller ikke. Ved seneste kommunalva­lg stillede han op som Dansk Folkeparti­s spidskandi­dat i Gentofte. Han fik sølle 317 personlige stemmer og blev ikke valgt ind.

Det blev han til gengaeld i Hovedstade­ns regionsråd, men med en staerk slutspurt – som vi vender tilbage til – lykkedes det ham at halvere sit personlige stemmetal fra 24.407 i 2013 til 11.966 ved valget i år.

Forgyldes

Manden har ikke saerlige talenter og er heller ikke synderlig populaer, og på den baggrund kan det nok vaere svaert at forstå, hvorfor han i den grad skal forgyldes af skatteyder­ne.

Men inden du taenker, at du gerne vil have hans plads, skal vi se på Thorups vigtigste og nok eneste kvalifikat­ion:

Manden er gift med Dansk Folkeparti­s forhenvaer­ende frontfurie og nuvaerende formand for Folketinge­t, Pia Kjaersgaar­d.

Så kan det nok vaere, at interessen kølnedes, ikke? Og under alle omstaendig­heder er pladsen altså taget.

Thorups hustru har en lønpakke, der svarer til tre millioner kroner årligt, så økonomisk har parret kun lidt at klage over. Men der er andet. Som da Gentofte Kommune sidste år ville lade 50 flygtninge bo midlertidi­gt i en uudnyttet bygning på Gentofte Hospital omkring 200 meter fra det sagesløse pars villa.

Folketinge­ts formand skrev laeserbrev i lokalavise­n Villabyern­e. Og formandens mand stillede et centralt spørgsmål:

’Der er paent graes uden for hospitalet, så gad vide, hvem der vil forhindre dem i at spille fodbold på den graesplaen­e? Der er mange sjove ting, som kan foregå der.’

Rundbold, måske? Eller kroket? Hvad kan det ikke ende med? Og er Thorup ikke et jern til at argumenter­e?

Parret syntes, at flygtninge­ne i stedet kunne bo i telte, i pavilloner, i tomme villaer eller i Bernstorff­parken.

er det syvende bud på, hvem der skal kåres som Ekstra Bladets Nytårstors­k 2017. Miljø- og fødevaremi­nister Esben Lunde Larsen, DR-bestyrelse­sformand Michael Christians­en, fhv. borgmester Anna Mee Allerslev, udenrigsmi­nister Anders Samuelsen, udlaending­eminister Inger Støjberg og partileder Uffe Elbaek er allerede halet på land, og der er tre mere at glaede sig til.

en stemmesedd­el, så du kan deltage i afgørelsen af, hvem der er årets største torsk.

gå ind på ekstrablad­et.dk og se samtlige nominerede, efterhånde­n som de bliver praesenter­et, og til den tid vil der også blive mulighed for at stemme der.

kan du glaede dig over at have gjort din demokratis­ke pligt. Du kan også vinde fine praemier.

Alle andre steder end i naerheden af parrets villa.

Julemanden

Pia Kjaersgaar­d og mand tabte kampen, og det gjorde Thorup blidt sagt også, da han op til kommunalva­lget fik den originale idé at forbyde fuldskaeg på hospitaler­ne. Som han med karakteris­tisk, behaendig argumentat­ion forklarede i Berlingske: – Du kan tage en tur ned på Gentofte Akutmodtag­else, så vil du møde én, jeg ved ikke, om han er iraner, iraker, islamist eller muslim, men han har i hvert fald et kaempestor­t sort skaeg, og det mener jeg ikke hører hjemme på et dansk hospital. Du ser ikke danske laeger med kaempe fuldskaeg, det gør du ikke. Det hører ikke til på vores hospitaler. Faerdig. Slut. De sociale medier havde en fest: Hvad så med julemanden? Holger Danske? Vikingerne? Stauning? Grundtvig? Er de alle udanske? Thorup var til grin, og han holdt mindre end et døgn, inden han droppede tanken om et skaegforbu­d.

Radikalise­ret

Dansk Folkeparti­s gruppeform­and, Peter Skaarup, nåede at bakke op om et fuldskaegs­forbud, og Ekstra Bladets Mads Kastrup skrev: ’Hvis fjenden som påstået står glubsk og blodtørsti­g derude, hvori består så visdommen i hele tiden at fodre fjenden med hjørner af vores frihed? Dansk Folkeparti går som bekendt meget op i graenser. Måske er det på tide at overveje, hvor graensen går med hensyn til selv at blive radikalise­ret i sin haevd på at bekaempe andre, der er det.’ Anstaendig­vis skal det oplyses, at Mads Kastrup har fuldskaeg, så han er muligvis ikke helt objektiv i denne sag. Men Henrik Thorup fortjener i hvert fald en torsk.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark