Ekstra Bladet

’En gyserfilm af vaerste skuffe’

PUNKTUM I MAKABER SAG: Retten afviser Darko Petrics forklaring om nødvaerge og idømmer ham hård faengselss­traf for drab, partering, vold og frihedsber­øvelse

- CAMILLA MARIE NIELSEN cama@eb.dk STENSVED: ALLERØD:

Retten i Glostrup satte i går punktum i en makaber sag om drab, partering, vold og frihedsber­øvelse.

Her blev den 34-årige Darko Petric idømt 16 års faengsel for drabet på Satudarahr­ockeren Kevin Joel Andersen, 25, hvis lig sidste år blev fundet parteret og fordelt i to kufferter og et ukendt antal blå Ikea-poser.

Darko Petric blev ud over drab kendt skyldig i den umenneskel­ige frihedsber­øvelse af Kevin Joel Andersens 21-årige kammerat efter drabet på rockeren.

Under sagen, som har strakt sig over seks retsdage, er fangenskab­et blevet beskrevet i detaljer af den 21årige, da han som politiets kronvidne afgav forklaring.

Tvunget og fanget

Først blev han tvunget til at partere liget af Kevin Joel Andersen, hvorefter han i naesten seks døgn blev holdt indespaerr­et på badevaerel­set i den lejlighed, hvor drabet fandt sted.

– Vi har lagt vaegt på forholdene­s karakter og grovhed og den udviste kynisme og hensynsløs­hed, lød det fra retsforman­d Anne Ersbøll ved domsafsige­lsen, hvor retten pure afviste Darko Petrics forklaring om nødvaerge.

I en følelsesla­det procedure sagde specialank­lager Morten Frederikse­n, at sagens virkelighe­d overgår fantasien.

– Det er som en gyserfilm fra vaerste skuffe, men det er det bare ikke. Det er, hvad der rent faktisk skete sidste år, lød det fra Morten Frederikse­n Satudarah-rockeren Kevin Joel Andersen blev draebt af i alt 46 knivstik.

om raedselssc­enariet i lejlighede­n i Hedeparken i Ballerup, hvor rockeren 29. august sidste år blev slået ihjel.

Skånet for billederne

– Det frygtelige foregik ikke bare under drabet, men også de dage, hvor Kevin Joel Andersens kammerat blev holdt indespaerr­et i lejlighede­ns lille badevaerel­se og kuet og truet.

– Det er fuldstaend­ig umuligt

at forestille sig, hvordan det må have vaeret at sidde indespaerr­et på den måde. Hvilke varige skader det har givet den unge mand, sagde Morten Frederikse­n som en del af begrundels­en for sit ønske om 16 års faengsel til Darko Petric.

I sin procedure lagde anklageren saerligt vaegt på den 21-åriges grusomme oplevelser i forbindels­e med sagen.

– Jeg har skånet jer for billederne. Jeg har ikke fundet

det nødvendigt at vise den grusomme måde, som Kevin Joel Andersen blev parteret på. Men jeg vil fortaelle om den 21-årige og hans fangenskab. Hvordan han sidder skadet og afklaedt på badevaerel­sesgulvet, og hvordan han bliver tvunget til at dele Kevin med en brødkniv, sagde Morten Frederikse­n og fortsatte i grusomme detaljer, som Ekstra Bladet har valgt ikke at gengive.

Flere gange under gennemgang­en af parteringe­n undskyldte anklageren – måske saerligt over for den fremmødte familie til Kevin Joel Andersen – for de billedlige detaljer.

Da dommen blev afsagt, kom flere af salens tilhørere med sagte glaedesudb­rud.

Via sin forsvarsad­vokat Jesper Storm Thygesen udbad Darko Petric sig betaenknin­gstid med henblik på at anke dommen.

En medarbejde­r i Rema 1000 i Risskov forsøgte forgaeves at smaekke kassen i, da en tyv stak hånden ned og stjal flere tusinde kroner. Det skete, mens han bestilte cigaretter og selv rakte ud efter cigaretter­ne bag kassen. Den udenlandsk­e mand var iført bøllehat, og det lykkedes ham at flygte.

En 21-årig rumaener nappede 12 flasker Nivea i et supermarke­d, som han skjulte i en specialsye­t trøje under sit overtøj. Han fik en bøde og et forbud mod at rejse ind i Danmark de naeste to år. Han venter nu på at blive udvist.

En mand kunne ikke finde sin kone og slog alarm til politiet, fordi han var bekymret. Hendes overtøj, pung, nøgler, sko, taske og telefon lå i hjemmet på Nattergale­vej. Politiet sendte en hundepatru­lje, der snusede sig frem til den forsvundne hustru. Hun lå i kaelderen og sov og var ved godt mod, da hun blev vaekket.

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ??
FOTO: JONAS OLUFSON

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark