Ekstra Bladet

Der er al mulig grund til at vaere skeptisk

MINISTEREN

-

ser f.eks. ingen problemer i førerløse Han henviser til Københavns Metro, der i S-tog. årevis har kørt stort set upåklageli­gt.

Sammenlign­ingen er ren manipulati­on. Der er fanden til forskel på førerløse tog i en delvis lukket og kort metro-bane og i et åbent S-togsnet på 170 km. Det ved ministeren udmaerket godt fra laesning af Traengsels­kommission­ens rapport.

der er meget få erfaringer med Den påpeger, at førerløse S-tog. Reelt vil der blive tale om et forsøg i lighed med IC4-projektet, advarer rapporten og udmaler risikoen for de velkendte forsinkels­er, driftsprob­lemer og budget-overskride­lser. Olesen med advarslern­e, men han rangerer sit udsvaevend­e svar ud på et sidespor.

udsvaevend­e er ministeren­s forsøg på at komme med en rationel forklaring på, hvorfor Stogsdrift­en partout skal privatiser­es.

Og det tror pokker. For de aendringer, tog-aftalen laegger op til, kan sagtens gennemføre­s med DSB – altså staten – som eneejer. Der er tale om en afsporet, ideologisk beslutning. For transportm­inister Ole Birk Olesen (LA) handler det om ideologi frem for fornuftige løsninger. korstog, som handler om at spaende ben for faellesska­bet og i stedet lade markedskra­efterne og profitten styre.

tåbelighed­er, det kan resultere i, vidner det hjernedøde salg af Dong og Statens Serum Institut om.

af S-togene slagtes DSB’s guldaeg. Dermed er sporene lagt til statsbaner­nes er ikke førerløst. Det er hovedløst. endeligt. Det

 ?? FOTO: /RITZAU/THOMAS BORBERG ??
FOTO: /RITZAU/THOMAS BORBERG

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark