Ekstra Bladet

EN BARNEDRØM ER GÅET I OPFYLDELSE

- ANDERS FUNDER af@eb.dk

Under et jubelbrøl fra de danske fans klaskede 20-årige Emilie Beckmann håndfladen i bassinkant­en som nummer to i finalen. Blot 38 hundredede­le langsommer­e end den hollandske superstjer­ne Ranomi Kromowidjo­jo der triumfered­e på sprint-distancen.

Det gik først op for den danske medaljevin­der, at andenplads­en var i hus, da hun kunne høre tilskuerne bryde ud i ekstatisk jubel. Og da blikket blev rettet mod pointtavle­n på storskaerm­en, var hun ikke laengere i tvivl:

– Det er en barnedrøm, der er gået i opfyldelse. Jeg er mildest talt lykkelig. Jeg forstår faktisk ikke, hvorfor jeg ikke graeder lige nu. Men det kommer nok, når jeg får set min mor og resten af min familie, lyder det fra en ovenud lykkelig Emilie Back- mig selv – og jeg er sgu ret stolt af mig selv nu! Siger den danske svømmer.

Og sølvmedalj­en? Ja, den får en god placering hjemme i sovevaerel­set. Så den kan nydes ved lejlighed – igen og igen.

Mie missede medalje

Mie Ø. Nielsen var også i finalen i favoritdis­ciplinen 100 meter rygcrawl i aftes. Men den tidligere europamest­er måtte desvaerre nøjes med en sjetteplad­s. Hun svømmede i tiden: 57,39 sekunder.

Finalen blev vundet af den staerke ungarer Katinka Hosszu i tiden: 55.66. Men det var trods alt en tilfreds dansk svømmer, der gjorde status efter et efterår, hvor ’Vild med dans’ har fyldt en del mere end forberedel­serne til EM.

– Jeg er meget tilfreds. Det var ét stort åbent spil. Der kunne vaere sket hvad som helst. Men det var det, jeg havde at skyde med. Det er bare nogle staerke piger, der har traenet fuldstaend­ig anderledes, end hvad jeg har gjort.

– De kommentere­r da også

på det alle sammen. Om jeg ikke lige kan danse ud af hallen – men jeg vil helst ikke falde på tv, smågriner Mie Ø. Nielsen.

Den nye danske darling på midten

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark