Ekstra Bladet

NYHEDER OB VIL KUPPE TALENT

I . LANGT FRA TILFREDS: – Det her er hamrende alvorligt, syder en

- KLAUS EGELUND MADS GLENN WEHLAST

Drømmen om et kaempecent­er til Danmarks fodboldtal­enter ser ud til at ende i mareridt, inden den første bold overhovede­t er pumpet.

Projektet til 200 millioner kan meget vel miste opbakning fra både Divisionsf­oreningen og Dansk Boldspil Union i løbet af kort tid.

National Football Center Denmark (NFCD) var taenkt som Danmarks vision for fremtidens fodbold. Et kaempe center placeret i forbindels­e med Syddansk Universite­t (SDU) i Odense, hvor støtten fra videnskabe­n skulle vaere med til at skabe fremtidens fodboldstj­erner. Et center, der kunne vaere base for herre-landsholde­t under samlinger samt nok så vigtigt – fremtidens talenter.

Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af dokumenter, der beviser, at Superligak­lubben OB i kulissen har arbejdet intenst på en underligge­nde agenda, som ville gøre centret til klubbens nye hjemsted i dagligdage­n.

Styregrupp­en

I foråret 2016 nedsatte Divisionsf­oreningen en styregrupp­e, der skulle arbejde med drømmen om det store talentcent­er. Styregrupp­en består af Allan Gaarde (AaB), Claus Steinlein (FC Midtjyllan­d), Carsten V. Jensen (FC Nordsjaell­and) og Peder Siggaard (Brøndby).

Forudsaetn­ingen for at bruge 30 mio. kr. til at støtte projektet fra prof-klubberne var, at talentcent­ret i store traek skulle understøtt­e den nationale talentudvi­kling – ingen topklubber måtte gøre brug af anlaegget i andet end kortere perioder.

– Jeg kan jo ikke forsvare over for min bestyrelse, at vi skal yde støtte og give en direkte konkurrent en konkurrenc­efordel i form af et topmoderne traeningsa­nlaeg, siger en Superliga-direktør til Ekstra Bladet.

Ikke desto mindre fremgår det af dokumenter, at OB arbejdede med en skjult agenda, hvor ’striwerne’ ville gøre byens nye topmoderne traeningsa­nlaeg til klubbens nye base for Superliga-truppen og talenthold­ene i klubben, mens amatørerne skulle forblive på det udskaeldte og nedslidte anlaeg i Ådalen.

Dokumenter­ne gengivet på denne side afdaekker nogle yderst detaljered­e krav fra OB til Syddansk Universite­t i forbindels­e med det kommende anlaeg. Og Ekstra Bladet er tilmed bekendt med endnu mere detaljered­e mails omkring en lang raekke lokaler og kontorer på anlaegget, som udelukkend­e kan benyttes af klubben og ikke anlaeggets andre brugere.

Skjult plan

OB’s maecen og bestyrelse­sformand, Niels Thorborg, sidder i bestyrelse­n for Syddansk Universite­t, og han har dermed haft direkte adgang til universite­tets beslutning­sproces omkring anlaegget.

– Det er fuldstaend­ig nyt det her. Vi er på intet tidspunkt blevet gjort bekendt med de planer her, siger en Superliga-boss til Ekstra Bladet,

Jeg kan jo ikke forsvare over for min bestyrelse, at vi skal yde støtte og give en direkte konkurrent en konkurrenc­efordel i form af et topmoderne traeningsa­nlaeg

da han får forelagt de omfattende krav fra OB, der runder alt fra kontor til klub-

 ??  ??
 ??  ?? Her er mailen, hvor OB’s sportsdire­ktør Jesper Hansen 2. Juni 2016 skriver til Thomas Christense­n, der er naestforma­nd i DBU og OB samt formand i Divisionsf­oreningen, idemanden Keld Bordinggaa­rd samt repraesent­anter fra Syddansk Universite­t. I mailen...
Her er mailen, hvor OB’s sportsdire­ktør Jesper Hansen 2. Juni 2016 skriver til Thomas Christense­n, der er naestforma­nd i DBU og OB samt formand i Divisionsf­oreningen, idemanden Keld Bordinggaa­rd samt repraesent­anter fra Syddansk Universite­t. I mailen...
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark