Ekstra Bladet

Den uovervinde­lige

- THOMAS N. ANDERSEN tna@eb.dk

Da suveraene Manchester City onsdag aften pulveriser­ede Swansea med 4-0 i Wales, skrev manager Pep Guardiola sig ind i Premier Leagues store historiebo­g.

Guardiolas City-mandskab blev det første hold i Premier League til at vinde 15 kampe i traek. Endda med fire af mesterskab­skonkurren­terne, hvis man da stadig kan tale om det, på listen over besejrede modstander­e i form af Chelsea, United, Liverpool og Arsenal.

Selv om sejrsstime­n i City er imponerend­e nok i sig selv, kan den spanske manager også prale af den samme rekord i både Spanien og Tyskland.

Her nåede Guardiola op på henholdsvi­s 16 sejre i traek med FC Barcelona og 19 med Bayern München – og det er langt fra tilfaeldig­t, at Pep Guardiola er i besiddelse af rekorden i de tre store ligaer, mener 6’erens fodboldeks­pert Morten Bruun.

– En åbenlys del af forklaring­en er, at han har vaeret traener for tre af de store hold. Han havde ikke vundet alle de kampe med West Bromwich, Osasuna og Freiburg. Men jeg bliver naesten sur, når kritikerne siger, at det ikke har vaeret sin sag at få alle de sejre selv med store mandskaber, siger Morten Bruun og fortsaette­r:

– Der er jo en grund til, han har rekorden i tre lande. Guardiola får tophold til at praestere endnu bedre, og i den henseende er han unik. I Bayern vil han altid mangle et Champions League-trofae, men mange fans laenges efter hans offensive spillestil. I både Barcelona og Manchester City kan man med rette påstå, at selve fodboldspi­llet på banen aldrig har vaeret mere attraktivt end under Guardiola.

Smadrer alle

Manchester City har fejet al modstand af banen i Premier League og har i alt 16 sejre og en enkelt uafgjort. Målscoren hedder 52-11 og afstanden til de naermeste forfølgere, bysbørnene fra United, er på 11 point.

Hvis Pep Guardiolas Citymandsk­ab kan holde dampen oppe, smadrer man alle store Premier League-rekorder.

Ifølge beregninge­r fra The Telegraph vil City opnå rekordmang­e mål, point og sejre, hvis gennemsnit­tet fra de første 17 kampe holdes.

– Der er lang vej endnu, og alle hold kan ramme en negativ stime, men lige nu ligner City alle tiders bedste Premier League-hold. Altså for en enkelt saeson.

– Både fans og eksperter er så småt begyndt at hviske om, hvorvidt Guardiolas hold bliver de nye ’invincible­s’, siger Morten Bruun og refererer til Arsenal, der gik ubesejret igennem saesonen 2003/2004.

De få kritikere, der er tilbage i Storbritan­nien, peger på, at Manchester City har vaeret heldig på grund af de mange sene sejre, holdet har hevet i land.

Hele 11 mål har City scoret i de sidste ti minutter af kampene, og i opgørene mod Huddersfie­ld, Southampto­n og West Ham gav de sene scoringer tre point. Men Morten Bruun vil gerne aflive myten om held:

– Det er helt misforståe­t. City scorer mange sene mål, fordi de har bolden så meget og kører deres modstander­e døde. Nogle kampe er City naermest vulgaert dominerend­e. Derudover er Guardiola aldrig tilfreds med en uafgjort.

– Han skifter altid offensivt ind, fordi han vil have de tre point.

– Så det har intet med held at gøre.

Nogle kampe er City naermest vulgaert dominerend­e

19 sejre

i traek i Bundesliga­en med Bayern München i 2013/2014.

i traek i La Liga med FC Barcelona i 2010/2011.

i traek i Premier League med Manchester City i 2017/2018.

16 sejre 15 sejre

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark