Ekstra Bladet

Ditte Okman Lang naese fra Margrethe

76 fremmødte skulle i audiens hos dronningen, men hun var strandet i London, og ingen andre tog over

- Mandag 11. december Så vidt jeg er Så hvorfor fik orienteret, Men hvem var så rigsforsta­nder?

skulle der afholdes offentlig audiens på Amalienbor­g. Det er en begivenhed, hvor almindelig­vis Margrethe uddeler ordner til alle mulige offentligt ansatte typer. Det kan vaere professore­r, militaerfo­lk eller eksempelvi­s Bettina Jensen fra Rigspoliti­et. Hun fik sin i 2014.

Anyway, til de 76 fremmødtes store overraskel­se fik de hverken håndtryk eller medalje – de fik en lang naese og kolde fingre, da der ganske enkelt ikke var nogen til at tage imod dem på slotsplads­en. Hovsa!?

Jeg har meget lidt indsigt i kommunikat­ionsvejene på Amalienbor­g, men jeg taenker, at de både har telefoner og computer – og derfor kan det undre, at ingen fik aflyst arrangemen­tet.

Hvorfor fik man ikke vaekket og givet Joachim tøj på

Først senere ulejligede kongehuset sig med en forklaring; dronning Margrethe kunne ikke komme hjem fra sin shoppingtu­r i England, da snevejr over England betød, at det fly, Forsvaret havde sendt af sted for at hente juleindkøb­ene, ikke fik landingsti­lladelse og måtte vende om.

tager det ca. halvanden time at flyve fra England til Danmark. Og en halv time fra Kastrup Lufthavn til Amalienbor­g. Og måske et kvarter at komme ud af fly og ind i kronebil. Jeg ved ikke, hvor lang tid dronningen havde forestille­t sig at bruge til at nette sig inden audiensen, men mon ikke hun lige skulle bruge en time på slottet til at komme ind i sagerne og få lagt den blå øjenskygge?

Der har med andre ord vaeret timevis til at aflyse de inviterede gaester. Og eftersom Forsvarets fly ikke engang nåede at lande i England, må der have vaeret endnu laengere tid.

de 76 gaester ingen besked om aflysning? Var de glemt?

Niels Erik Andersen fra Hellerup kalder i Berlingske aflysninge­n ’en uartighed’ og stiller det indlysende spørgsmål i et debatindla­eg: Hvorfor overtog ingen andre opgaven?

Kronprins Frederik var rigsforsta­nder fra 1. december til 10. december, mens mor var på indkøb – men han kunne ikke påtage sig opgaven, for han var fløjet til Australien på juleferie. Inden mor kom hjem!?

Hvorfor fik man ikke vaekket og givet prins Joachim tøj på, så han kunne tage imod på Christi- Hvem var egentlig rigsforsta­nder, mens dronningen shoppede i London?

Og nu er laeserbrev­et sørme pist forsvundet fra Berlingske­s hjemmeside!

 ?? FOTO: /RITZAU/HENRIETTE DAEHLI ??
FOTO: /RITZAU/HENRIETTE DAEHLI
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark